Hulp en ondersteuningHoe gebruik ik de Pindat tijdmachine precies?

Dit klinkt allemaal heel ingewikkeld. Het beste wat je kunt doen is het gewoon even uitproberen. Mocht je er echt niet uitkomen dan kun je onderstaande uitgebreide uitleg bestuderen. De tijdmachine bestaat uit een aantal onderdelen:

Maanden
De eerste horizontale strook met letters en cijfers geeft de maanden weer. Bij het openen van de Pindata pagina is de middelste maand volledig in het paars weergegeven. Dit is de geselecteerde maand. Je selecteert een maand door erop te klikken. De strook zal dan verschuiven, zodat de geselecteerde maand in het midden getoond wordt.

Dagen
Onder de horizontale strook met maanden staan balletjes met cijfers. Elk balletje staat voor een dag binnen de geselecteerde maand. Het middelste paarse balletje is de geselecteerde dag. Door een ander balletje aan te klikken, zal de strook met dagen verschuiven totdat de gekozen dag in het midden staat.

Blauwe maanden en dagen
Als er op een bepaalde datum een reisverslag is geplaatst, wordt dat duidelijk gemaakt in de Pindat Timemachine door de kleur blauw. Is een maand in de bovenste horizontale strook blauw van kleur, dan is er in die maand door de gebruiker een reisverslag geplaatst. In de strook met dagen geven de blauwe balletjes aan, op welke dag de reisverslagen zijn gezet.

Reisverslag bekijken
Door een datum te kiezen zal die datum geladen worden. Is er een 'blauwe' dag geselecteerd, dan zal het reisverslag van de gebruiker voor die specifieke dag getoond worden. Wordt een dag zonder reisverslag geselecteerd dan wordt er vanzelfsprekend geen reisverslag getoond.