rustdag (?) in Merida

Spanje, Merida

Vanochtend hoeven we niet echt vroeg op. Uitslapen dus, pas om half negen aan het ontbijt. Dat ontbijt wordt twee straten verderop geserveerd in een panaderia, daar verkopen ze lekkere broodjes en heerlijk gebak.
We gaan ons vandaag onderdompelen in de romeinse cultuur. Als eerste bezoeken we de basiliek van de heilige Eulalia, zij is een van de eerste martelaressen onder het romeinse rijk. We krijgen een stempel van de pastoor die net klaar is met de mis.
Dan zien we in de kerk, in de preekstoel, een mooie afbeelding van Jacobus. Verder is de kerk gebouwd op eerdere romeinse funderingen en schuilplaatsen. De hele kerk is als het ware onderkelderd, erg interessant.
Dan lopen we door naar het wereldberoemde Aquaducto de los Migros, een ware fantastische getuige van de romeinse bouwkunst, ziet er erg spectaculair uit. Door al het lopen en kijken en verbazen wordt het al snel later. Dan wordt het dus tijd voor een hapje eten en onze siesta.
Tijdens onze siësta leren we onze buren in het hotel wat beter kennen. Het blijken Amerikanen te zijn, althans zij is Mexicaanse en sinds haar 12e jaar in de Verenigde Staten, vader werkte in de staalfabrieken van Chicago. Hij is de zoon van een Zweed en een Duitse, nu 63 jaar en sinds enkele weken gepensioneerd, heeft een eigen technisch bureautje gehad en verkocht. Ze praten honderduit en zijn ook erg geïnteresseerd in de camino, we wisselen emails uit.
Later op de dag bezoeken we het Teatro Romano en het Amfiteatro Romano. Veel romeinse indrukken dus. De Via de la Plata is natuurlijk ook oorspronkelijk een romeinse weg naar het noorden, later gebruikt voor pelgrimage. Weer later is die pelgrimage vanuit het zuiden in onbruik geraakt.
Dus eigenlijk hoef je niet naar Rome voor deze dingen, Merida heeft het ook. Het is een welbestede en boeiende maar ook een beetje vermoeiende rustdag.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Leuk dat we jullie zo kunnen volgen,lezen en zien dat het jullie geweldig goed gaat. We genieten van alle reisverhalen en foto's. Nog veel wandelplezier. Groetjes vanuit Helmond. Claar en Piet.

Claar en Piet 2014-06-02 20:16:58

Hé Voetgangers! Het schiet al aardig op! Kon ik enkele dagen niet volgen, blijken jullie al Merida te zijn! Je schrijft een aardig eindje kunstgeschiedenis, Berry! Je maakt mij/ons nieuwsgierig en enthousiast! Maar hiero is het ook nog steeds goed toeven... Vandaag nog eens lekker weer om in de tuin te werken en in het zonnetje te luiwammesen... En ja, net als Claar en Piet: leuk om jullie zo te kunnen volgen. Dapper hoor! Ik doe het je iig niet na!!! Suc6! O, ja... met je gezondheid gaat het ook weer goed??? Groetjes! Hans en Annemieke

Hans 2014-06-02 21:48:51

We krijgen een aardig beeld van wat jullie zien en meemaken. Hou vol! Groeten, Henk en Greet

Henk en Greet 2014-06-03 11:29:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.