Camper uit de stalling

Nederland, Kruisland

Vandaag 'begint' onze wintertrip. Niet echt, maar toch: de camper uit de stalling halen. Op de fiets, zodat de auto hier droog en veilig kan blijven staan. De buurman houdt een oogje in het zeil.
Goed moment ook om de TomTom Camper te actualiseren. Traditiegetrouw gaat dat niet probleemloos: het apparaat haalt eerst de oude kaart weg en meldt dan dat ik eerst een kaart moet toevoegen. Zodra ik dat wil meldt het scherm: Oeps, er ging iets mis. Voeg eerst een kaart toe. Ja hoor... Boven, dichterbij het modem, lukt het wel.

Bij thuiskomst: enkele zomerspullen uit de camper, de nieuwe vloerbedekking erin, eerst alle kranen en afsluiters dicht zetten. Ook de infraroodkubus onder de tafel plaatsen: benieuwd of dat werkt. Morgen nog een interview in een caravan- en camperzaak: misschien daar nog wat vloeistof kopen voor toilet en afvaltank.

Goed op tijd komt ook de nieuwe ANWB Campingcard binnen. Geldig tot 12/20 - dus weer een heel jaar kamperen. Soms moet je iets achterlaten op een camping: daarvoor dient deze kaart dan. Liever dan paspoort (nooit!) of rijbewijs (ook nooit!) achterlaten.

Keuze: wat neem ik aan fotospullen mee? Beide camera's, alle objectieven, m.u.v. de 100 - 400 mm. Ook de vogelkijker blijft thuis. Die gaat straks weer mee naar de kraanvogels in Duitsland.
En twee flessen wijn gaan er mee. Wellicht overbodig, want we eten nogal eens buiten de deur, verwacht ik. Ik kreeg wat flessen van dé wijnkenner/vinoloog van West-Brabant, Corné Janssen. Voor de foto's die ik maakte van zijn grote kerstproeverij (zie foto).Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.