pindat

Waar zijn wij nu?

Hongarije, Boedapest

(Door Marianne Moens)

Wij, de eerste van de zes Vrienden-groepen, zijn in Boedapest. Gister aangekomen en al een goede indruk van deze mooie stad.

'Waar zijn we nu?' - dat is de vraag die door ons het meest wordt gesteld. Tibor, onze gids, wijst dan ter oriëntatie alle belangrijke punten nog eens aan zodat we inderdaad weer weten waar we zijn. Of dit nu vanuit de bus of vanaf een prachtig uitkijkpunt is overal weet hij met mooie onderkoelde humor en veel herhalingen ons een beetje bekend te maken met de stad en de complexe geschiedenis van Boedapest en Hongarije. Inmiddels kennen we de plaats en de namen van de vier belangrijkste bruggen. Ook welke brug en welk monument wel en welke niet van naam veranderde tijdens alle politieke en geografische veranderingen die de stad onderging.

Vandaag de prachtig gerestaureerde Frans List Muziekacademie bezocht: http://lfze.hu/
In oude glorie hersteld met in de grote zaal zeer geavanceerde en moderne klimaatbeheersing, die achter alle prachtige decoratie onzichtbaar weggewerkt is. Na de lunch op een mooi binnenplein in Boeda een bezoek aan de National Galerie (http://www.mng.hu/en ) in het oude koninklijk paleis. Met de kabelbaan naar beneden en te voet over de Kettingbrug de Donau overgestoken. De rivier die zo prominent aanwezig is en de beide stadsdelen scheidt maar ook verbindt.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuk om om"De Vrienden" te kunnen volgen en te ervaring hoe de eerste groep Boedapest beleeft.

Marita 2014-05-12 11:32:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.