23ste dag van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Larrasoãna

Spanje, Esteribar

Het moest vandaag een speciaal dagje worden. Vandaag zouden we Frankrijk verlaten om naar het Spaanse Pamplona te fietsen.
Echter omwille van meerdere meldingen zouden we Pamplona beter mijden omwille van de reeds aangevangen feestelijkheden i.v.m. de plaatselijke stierenrennen gepland op 7 juli. Aangezien juffrouw Corona de 2 voorgaande jaren de stierenrennen had verhinderd halen de Pamplonanaars dit jaar hun geleden feestverlies nu reeds in.
Ikzelf kan dit evenement geen feest noemen maar eerder een vorm van dierenmishandeling. Waarschijnlijk haal ik mij met deze melding de ergernis van andersdenkenden op de hals.
We zullen morgen dus een ommetje maken rondom Pamplona. Jammer want Pamplona werd ons aangemeld als een prachtige stad.
Vanochtend bij het ontwaken om 6 h waren de bergen in Saint-Jean-Pied-de-Port nog omhuld met een dikke mistlaag maar al snel maakte het zonnetje hiermee korte metten en zorgde voor een strakke blauwe lucht en 32 graden.
De routeplanners meldden vandaag 3 zware beklimmingen, de gebruikelijke molshoopjes niet meegerekend. 10 km na vertrek diende de Ibañeta zich aan, een kanjer van 17,5 km lang met een gemiddeld steigingspercentage van 6%. Hiervoor waren 2 uur klimwerk nodig. Een frisdrankje hadden we bij het bereiken van de top op 1.057 meter toch wel verdiend.
In vergelijking met de Ibañeta waren de Merkiritz (hoogte 922 m, 1,6 kilometer lang à 5% gemiddeld) en Erro (hoogte 801 m, 4,5 kilometer lang à eveneens 5% gemiddeld) minder vermoeiend.
Eerlijkheidshalve moet ik melden dat wij onderweg ook leuke afdalingen hebben gefietst.
Na 60 kilometer in Larrasoaña waren de meeste calorieën opgesoupeerd en besloten er een onderkomen voor de nacht te zoeken. En zo arriveerden we in Albergue San Nicolás. De wand van de eetkamer werd versierd met een overzicht van de route tot Compostela. Ons rest nog ongeveer 800 km. Vervelend dat er om 10 h al abosolute rust moet zijn. We hebben onze leuke gesprekken met de andere bewoners moeten onderbreken. Mijn Pindat verhaaltje werk ik dus verder af onder de lakens met zaklamplicht.
Waar we morgen zullen aankomen zullen we dan wel zien. Spannend hè 😊.
Welterusten 😴😴😴

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Dan mag je nu dus Spaans babbelen in plaats van Frans. Ook weer eens iets anders hè....olé En de Spaanse zon zal ook wel haar best doen op jullie bolleke. Hou het veilig Maak er nog een fantastische tocht van. En mooie verhalen voor de lezers van jullie blog.

Bernadette Sprooten 2022-07-02 23:01:43

Goed bezig Theo en Dirk 👍 Wij volgen uw prachtige verhalen !

JM & Nina 2022-07-03 08:12:22

je kan vandaag toch nog wel even via Pamplona? Dat is dan toch een tussenstop.

frouk 2022-07-03 08:44:14

Top verslag , wij zitten op verlof en Spanje en volgen jullie verslagen met veel interesse. Bedankt !

Jacques 2022-07-03 14:04:37

Voor Frouk, ik weet niet wie je bent. Laat je mij aub een berichtje, eventueel met een WhatsApp berichtje?

theo.fietst.naar.Santiago.de.Compostela 2022-07-03 18:27:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.