Bogota en omgeving

Colombia, Bogotá

Bogota, een immense stad met ongeveer 8 miljoen inwoners en verbazend weinig wolkenkrabbers, dus zeer uitgestrekt. Dit, in combinatie met slecht openbaar vervoer systeem, betekent veel taxi's die gelukkig wel goedkoop blijken te zijn, aangezien je er al snel een half uur in zit. Rob blij met het hoogland klimaat, stuk koeler m.n. in de avond en de nacht en af en toe een goede regenbui. Echter voor Bogotaanse begrippen was er sprake van een hitte golf, met daarbij behorende smog. De botanische tuinen midden in de stad zijn een ideaal plekje om je even terug te trekken, wat goed uitkwam toen ikzelf een ochtend niet zo lekker was.
Voordelen van de grote stad: heerlijk eten en goede musea. Het Botero museum was helaas gesloten, maar het Museo de Oro (goudmuseum) was zeer de moeite waard. Naast de standaard collectie ook een mooie expeditie over de Guna indianen, en de Mola's die zij maken: doeken verwerkt in o.a. de kleding van de vrouwen met geometrische vormen en vaak ook figuren van dieren. In Bogota dus toch nog een mooie Mola weten te vinden. Heerlijk gegeten bij restaurantje cocina y café en de beste empanadas die Rob ooit had gegeten en die heeft er al veel op in zijn leven..., bij een vegetarisch restaurantje, doen het ook erg goed als lunchpakket.
Vanuit Bogota uiteindelijk na veel uitzoekwerk besloten op eigen houtje richting Chingaza nationaal park te gaan, via het dorpje Guasca. Vooraf telefonisch een toegangsplekje gereserveerd, aangezien het park maar 40 personen per dag zou toelaten, bleek achteraf niet geheel waar te zijn. In het weelend schijnt de route over de berg ook erg populair onder fietsers, wat een hoop wielrenners en mountainbikers op de weg! Via Guasca 4x4 transport weten te regelen naar de ingang van het park voor ida y vuelta (heen en terug) voor een zacht prijsje... we een prachtig Paramo gebied, karakteristiek voor de hooglanden met hun frailejones (zie foto). Dit is ook het natuurlijk leefgebied van de Andes brilbeer, helaas niet gespot. Prachtige vergezichten en 3 turquoise meren, en perongeluk 2 routes aan elkaar geplakt, bleek niet helemaal de bedoeling bleek achteraf, maar wederom een prachtige daghike. Op de terugweg afgezet bij een mooi hotel/finca, waarbij het restaurant m.n. ook erg populair scheen te zijn, en inderdaad heerlijk gegeten, biefstuk medium/rare met blauwe kaas saus, mmmmh!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wauw die meren, prachtig!

Diewke 2017-03-07 09:40:35

Wauww,,, jongens,,, wat een overweldigende natuur. bedankt voor de mooie reisverslagen.. Echt heel leuk om jullie zo te volgen. Was een beetje thuis gevoel Es,, de honden aan je voeten.. Schitterende foto,s maken jullie !! Ook voor het thuisfront is het genieten, Nog veel plezier hoor,,,,xx Ank en Peet.

ank.in.de.zon 2017-03-08 17:01:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.