Dag 19 Romagnano

Italië, Trento

Dag19
Bolzano-Romagnano.
Na de heerlijke rustdag van gisteren zaten we op tijd aan het ontbijt, buiten scheen het zonnetje al dus de factor 50 tevoorschijn gehaald.
Wat een ellende om die stad uit te komen, Rik wist de weg nog naar de route..een heel eind in ieder geval, bijna bij de route stonden we voor een snel stromende rivier, shit! Waar was die brug nou?
Na lang zoeken en 7 km in de stad te hebben rondgefietst kwamen we terug op de route, die roze lijn, onze weg naar Rome!
Die roze lijn staat op de navigatieapp pocket Earth, werkt perfect! Nog zelfs een workshop voor bijgewoond. Het loont zich.
Meteen buiten de stad flink klimmen, een kilometer of 6, gelukkig niet heel stijl maar het shirtje was weer nat, ook niet gek want het was een warme dag vandaag, 32 graden.
Na een mooie afdaling aangekomen bij de kalterer see, een mooi meer waar het al een drukte van belang was.
Ik zou er zo in willen springen maar mijn zwembroek zit helemaal onder in de tas….slap smoesje😁
Op den duur kwamen we langs de rivier de adige te fietsen, die is hier gekanaliseerd dus kaarsrechte fietspad.. met een flinke wind op kop, de aardige mevrouw van onze B&B vertelde later dat men het hier “gardawind” heet, het meer zorgt schijnbaar dat die wind door de dalen trekt, en altijd komt ie pas na de middag.
Het is nog een dikke 40 km naar het Gardameer dus die doen we voor de middag.
We wilden eigenlijk op de boot stappen in torbole en uitstappen in bardolino, leek ons leuk, maar omdat het morgen zaterdag is, en vakantietijd, en coronatijd, en de boot al om 9,15 vertrekt hebben we er vanaf gezien, ammel moeilijk moeilijk.
Morgen doen we weer lekker rustig aan, genieten van de omgeving en lekker veel stoppen.
We zullen morgen niet Verona halen maar zondag wel, kan goed zijn dat we de stad es gaan bekijken.
Het is trouwens heel goed te merken dat we het Duitse taalgebied verlaten hebben, echt Italiaans is het hier, de taal, de mensen, mooi om te zien.. de B&B daarom geboekt in het Engels😁 mooi zinnetje Italiaans uit het hoofd geleerd, of dat ze nog een kamer vrij had? Maar toen begon ze Italiaans terug te praten…..🤷‍♂️
Morgen rustig aan richting Verona, geen boot, gewoon de roze lijn.

Iedereen trouwens bedankt voor de leuke reacties! Wij genieten er van!

Groetjes Nicole en Rik.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Goed om te horen dat jullie hebben genoten van de rustdag.nu lekker relaxed verder en ondertussen ook genieten van al dat moois.👍

Bart 2021-07-31 00:34:55

Toch maar weer een colaatje vandaag😄

Vera 2021-07-31 00:53:33

Je zou zeggen dat de kilo's eraf vliegen, maar als ik die 12 uurtjes de heel tijd zie betwijfel ik dat. 🍔🍔🍕🥪🍰🍺😀😀

Ton 2021-07-31 07:33:12

En wij genieten enorm van jullie verhalen EN die geweldige foto's! De nr 1 foto van vandaag is toch wel die oude trein-tunnel. Geniet se nog (dan doen wij dat ook 😜) Veel liefs x

Lu en Gem 2021-07-31 09:24:49

Je treft mooi weer dat is dubbel genieten Rome komt steeds dichter bij .Hoeveel nog te fietsen? WE rijden nu naar Vlijmen groetjes geniet ze nog

PA en Ma 2021-07-31 12:05:41

Heerlijk vanaf de bank met bakkie ☕️ , geniet ik mee van jullie reis , foto’s en vooral de info . Geen zwembroek ....met 36 gr ....😯 Wie had die tas ingepakt ....met zulke temp ligt die bovenop 😂 Vergeet vooral niet te genieten van al het moois wat je onderweg ziet . En tijdens het 12 uurtje , volg je toch een snel cursus Italiaans hihi 😘

Anita 2021-07-31 12:08:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.