Dag 24: Lido di Classes - Novafeltria 71,52km (331 hgtmtr)

Italië, Novafeltria

Gisterenavond en deze morgen hadden wel heel wat problemen om onze overnachtingsplaats te boeken. 7 adressen gebeld maar ze namen niet op of er was geen plaats.
Dan maar onze toevlucht genomen tot Booking.com, zo toch weer een bed gevonden.
Na een fijn ontbijt weer op weg. Eerst nog een hele tijd evenwijdig met de zee op een toeristen wandel en fietsen, heel vervelend.
Dan langs wegen met heel wat auto's, soms met en ook zonder fietspad.
Een weg in het dal van Marècchia.
Waar Hans Reitsma al deze banen, wegen verhard en onverhard gevonden heeft mag ons worst wezen. Als we in Noord-Italië in het fietsparadijs waren dan was het vandaag het vagevuur en soms de hel. De zijkant van de wegen, waar je als fietser hoort te rijden, kapot gereden.
De onverharde delen met grote keien en grove kiezel, helemaal niet fijn.
Ik heb persoonlijk geen spijt dat we de regio van de laatste 3-4 dagen achter ons gelaten hebben.
Nu zijn we aan de voet van de Apennijnen, het landschap is heel wat mooier, terug klimmen vanaf morgen.
Deze morgen zijn we door Cesenatico gereden het dorp van Marco Pantani, er is een museum aan hem gewijd. Het was helaas niet open. Er lagen daar ook heel wat oude boten in het kanaal.
Wegens de warmte vanmiddag hebben we een hele tijd op een terras gerust en koffie en frisdrank gedronken. We hebben voor volgende week ook onze vlucht naar huis geboekt, kwestie van de tijd op het terras toch nuttig te besteden.

Groeten Guy & Ludo.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Toch wel spijtig zeker dat het Pantani museum gesloten was. Ik denk dat jullie daar echt foto 's hadden kunnen maken die in jullie plakboek zeker een voorname plaats zouden gekregen hebben. Volgende keer? Of stoppen jullie er nu ook mee? Nog veel fiets- en terrasjes plezier.

Roland 2017-08-29 20:41:44

Succes voor de komende klimdagen, hier een bloedhete dag vandaag .☀️

Christine 2017-08-29 20:48:22

Hallo bij pantani op de koffie gaan, maar voor gesloten deur. Die kon alleen maar sprinten. Pelgrims ontvangen doet hij niet. Vanaf nu de dagelijkse hgtm en mooie landschappen en dorpjes. Genietervan

Jos Croux 2017-08-30 20:00:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.