Darwin to Port Douglas

Australië, Port douglas

Darwin > Kakadu Natiol Park
Met mn nieuwe Zweedse vrienden eerst wat kampeerspullen gehaald en boodschappen gedaan. Eerste stop is een National Park waar we verschillende verhalen over gehoord hebben (de een vind t prachtig de ander saai). Eerst naar een uitkijk punt met mooi uitzicht. onderweg veel bosbranden gezien, dat doen ze expres zodat als er echte branden uitbreken het niet meer verder kan branden. Hele dag rijden met verder niks speciaals te zien. Voor de watervallen moet je een 4weal drive auto hebben. Herby en ik hebben ons portie 4wealdrive roads wel gehad dus dat gaan we niet doen. Dat betekend dus dat we nergens heen kunnen 😡 okeeee de laatste dan (hoop ik!). Na een hoop gehobbel in t donker aangekomen op de kampeerplaats. tentje opgezet en lkkr gekookt en gekletst! Leuke eerste dag terwijl we eigenlijk niks gezien hebben.

Kakadu NP > Free camp middle of no where
De volgende dag gestart met een hike naar de waterval en daar frisse duik genomen. Toen weer de weg op. Aan het einde van de dag een hot spring bereikt; natuurlijk warm water. Daar andere backpackers ontmoet en met zn alle een gratis kampeerplaatst opgezocht. Dit betekend eigenlijk, een veldje met niks (geen wc, geen douche.. niks) waar kamperen is toegestaan. En omdat we in de outback zijn en er werkelijk niks is, geen dorpje in de verste verte niet, is er een prachtige sterren hemel! Kampvuurtje erbij.. erg gezellig weer!

Middle of no where > middle of no where
Weer vroeg begonmen met rijden en dat was t wel zo'n beetje. Hele dag door de outback met uitgestrekt uitzicht over de eindeloze weg.

Middle of nowhere > middle of nowhere
Ook vandaag weer hele dag rijden. Ondertussen Northern Terretory verlaten en in Queensland! Het schiet al op.. nog maar 800 km tot aan Cairns.

Middle of nowhere > Cairns??
Jahoor.. weer dagje rijden! Met Cairns in zicht! we zijn ondertussen nodig toe aan een douche dus hopen Cairns vandaag te bereiken. Helaas veel wegwerkzaamheden dus niet tot Cairns gekomen .. nog maar anderhalf uur rijden!! Toch voor nog een nachtje kamperen gekozen en morgen dan rustig aan naar Cairns.

Ergens > Cairns
Jaa vandaag in Cairns aangekomen! Prachtig hier.. zo andrs dan de westkust. Hier veel meer groen en tropischer. In Cairns mn reismaatjes afgezet en alleen door gereden naar Port Douglas, anderhalf uur noordelijk van Cairns. Wauw wat een rit, langs de stranden door de bergen. Heerlijk touren in mn eentje met de muziek lkkr hard. Benieuwd naar oostkust van Australië! Maar eerst opzoek naar een baantje in Port Douglas 😄

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hoi Norma, wat vreselijk gaaf en wat een afstanden! Hoe je dat dan met benzine? Neem je veel mee? Zijn er hier en daar toch nog tankstations? Stan er borden met waarschuwingen bijv volgende tankstation 300 km verderop? Wat een gevoel van ruimte moet je daar krijgen. Ik vind fietsen van Limmen naar Uitgeest al een eind, hahahaha.

Frank 2016-08-03 17:18:15

Jaa helemaal naar de ande kant van Nederland rijden is nu maar een kort afstandje voor mij 😜 heel gaaf indd! Er zijn zo nu en dan kleine dorpjes met tankstations (arme mensen die daar wonen!!) En ook borden met afstand tot volgende tanksation.. voor de zekerheid hadden we wel extra jerrycan met benzin mee. Was blij toen we op onze bestemming waren! Ja fietsen van Uitgeest naar Limmen is voor mij ook nogsteeds een hele afstand.. heb al half jaar niet meer gefietst hahaha 😆

normas.travels 2016-08-04 01:57:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.