Perth to Denham

Australië, Kalbarri

Perth > Geradton:
Jenny voelde zich al een paar dagen niet lekker, last van keel/oor/hoofdpijn. Paracetamols gekocht en klaar om de weg op te gaan. Onderweg werd de pijn toch heftiger en besloten we toch even naar een dokter te gaan. Daar was het super druk dus werden we door verwezen naar ziekenhuis... whow.. oke. Komen we bij de auto, is de auto radio gestolen!! Dat kan er ook nog wel bij.. grr. Naja niks aan te doen dus wij (via mooie route!!) Naar ziekenhuis, daar werd jenny geholpen en kreeg ze medicatie. Halve dag verder en nog niet eens op de helft van onze bestemming.. plannen geweizigd; nachtje slapen in Cervantes!

Cervantes > Geraldton:
Na een nachtje slapen en jenny onder invloed van medicatie zijn we weer klaar om op weg te gaan. Auto smorgens even btje opruimen.. wat vinden we daar?? De auto radio .. hahaha wat zijn we ook een sukkels hea 😂 Goed begin.. op naar de Pinacels. Een woestijn met kalkstenen die gevormd zijn door zand, regen. Vervolgens op naar Geraldton via Jurjen bay. Bij Jurjen bay lkkr langs een bakkerij geweest en wat info gevraagd bij visitors centrum. Daar kregen we de tip voor een offroad weg.. wauw.. alleen wij, de auto en het prachtige uitgesterekte uitzicht. Even stoppen om te genieten van de stilte en jahoor.. daar zijn ze dan.. de kangaroes!! Ik heb ze eindelijk gezien 😃😃 haha. De offroad werd steeds heftiger en voor we het door hadden reden we op een 4wealdrive road met zacht zand.. geen mogelijkheid om te stoppen en te keren want dan kwamen we misschien wel vast te zitten. Oke gassen en gaan.. al ons vertrouwen aan Herby en hopen dat hij het red en jawell.. onze 4wealdrive is een echte! We hebben het gered, zacht zand, stenen, kuilen, scherpe bochten.. was ontzettend gaaf!

Geraldton:
We zijn hier een paar dagen blijven hangen zodat Jenny kon uitzieken. Op vrijdag avond zaten we met wat andere bij het hostel te drinken toen er een gevecht uitbrak tussen 2 mannen. Het ging er heftig aan toe en één van de mannen werd zelfs gewurgd met een plasctic touw 😨 niemand durfde echt in te grijpen.. gelukkig eindigde het gevecht daarna en leek alles weer kalm. Toen zag ik een oudere man uit het niks neervallen.. wat? Het gevecht was toch over?? Hoezo valt hij nou weer neer? Mijn gevoel zei dat dit niet goed was dus ik rende er heen.. die man ademde nauwelijks en had zwakke pols. hem op zn zij gelegd maar op een gegeven moment stopte hij helemaal met ademen en zagen we zn ogen weg draaien.. gebeurt dit echt? We wilde net beginnen met reanimeren toen hij weer een hap lucht nam. Gelukkig. Ondertussen werd de ambulance gebeld.. die kwam zonder zwaailicht en het ambulance personeel was niet echt aan t haasten om t leven van deze man te redden. Politie erbij.. iedereen zn verhaal gedaan.. jenny en ik onze gegevens gegeven. Man in de ambulance en daar horen we wrs nooit meer wat van terug. Volgende ochtend hoorde we dat het om $50,- wiet schuld ging.. Bizar!!

Gerladton > Kalbarri:
In het hostel kregen we de tip om naar Hut River te gaan.. een land in Australie. Hoe zit dat?? Nou een boer had een stuk land gekocht en de regering wilde dat weer terug. De boer wilde dat voorkomen en vond een wet die hem de mogelijkheid gaf om zijn stuk land tot een echt land te maken. Zo gezegd zo gedaan.. een land met een eigen vlag, munt eenheid, regels en minister. Zelfs ons paspoort kreeg een stamp 😁
De volgende dag naar het National Park geweest en daar een wandeling gedaan.

Kalbarri > Denham:
Het was vannacht echt noodweer! Regen, wind, bliksem. En niet alleen hier maar ook half Tasmanie is ondergelopen en in Syndey zware regenval waardoor een deel geevacueerd is. Gelukkig waren we gister naar het National Park geweest want die was vandaag gesloten omdat de wegen daar blank stonden. Op naar Denham (Shark bay) .. hopelijk daar wel lekker weer! na 4 uur rijden geen weersverbetering.. minder regen, meer wind😕 het hoort hier prachtig weer te zijn.. misschien morgen beter weer!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuk weer om te lezen Noor! blij dat jullie zo ontzettend gaaf hebben en benieuwd naar je volgende avonturen. Hopelijk vinden jullie ook snel een baantje. Heeeeeel veel liefs van mij

Merel 2016-06-06 20:47:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.