Tussenstop Bangkok

Thailand, Bangkok

Voordat ik na precies een maand uit Zuidoost-Azië vertrek, moet ik natuurlijk nog wel even een 'pin' op mijn routekaart plaatsen. Vandaar nu alweer een (korte) update.

Gisterenmiddag geland, waarna ik met de trein en de metro ben gereisd naar waar ik meende dat mijn hotel was. Een zijstraat van Silom Road, dus het leek me een goed plan naar metrostation Silom te reizen. Maar daar aangekomen had ik geen flauw benul welke kant ik op moest, dus even een politieagent aangeschoten en heb het adres op mijn telefoon laten zien. Hij zei dat het minstens een half uur lopen was (Silom Road is iets langer dan de PC Hooft......), griste mijn telefoon uit mijn handen, hield een motortaxi aan, liet zien waar ik heen moest, onderhandelde over de prijs en gebaarde me dat ik moest komen en achterop gaan zitten. Het leek me een slecht plan, met bijna twintig kilo bepakking op mijn rug, loodzware handbagage (iets te veel aankopen gedaan....), hij een helm en ik niet, en verkeer dat van alle kanten langsscheurde. Maar ja, ik was moe, bezweet en wilde naar mijn hotel. Dus...... Maar wat een topervaring! Weliswaar eng, en door mijn bepakking dacht ik elke keer als hij optrok dat ik achterover zou kukelen, maar met een grote grijns heb ik me naar mijn hotel laten brengen 😀.

Ik had niet zo'n zin in Bangkok, vorig jaar was ik er met Len, Jacob en Samuel nog geweest, en het is wel een erg grote stad om in je eentje rond te lopen. Onterecht, want ik vond het superleuk hier weer te zijn, het blijft een geweldige krioelende mengelmoes, aan de ene kant 'westers' met zijn shopping malls, grote wegen, wolkenkrabbers e.d., aan de andere kant Azië ten top met alle eetkarretjes, markten, straatrestaurants en tuktuks. Dus ik heb anderhalve dag volop genoten!

Van Silom met de metro naar Chinatown, terug met de tuktuk naar de avondmarkt van Patpong, naar Banglampuh en Khao San road achterop de motor (ik had de smaak namelijk te pakken), met de expressboat over de Chayo Praya weer naar Silom, kortom ik heb als een bezetene de stad doorkruist. Waar een week rust al niet goed voor is... 😉.

Zojuist een uur durende afsluitende voetmassage, mijn spullen weer inpakken en nu naar bed, want om 5 uur gaat de wekker. India here I come! En Jacob, houd er rekening mee, ik ben na een maand in mijn eentje totaal niet meer gewend met iemand rekening te houden 😜.

To be continued 😊.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Nu al medelijden met Jacob. Gaaf toch weer al die acties van jou. Laat ons maar flink meegenieten. Blijven schrijven alsjeblieft.

Jacques 2016-08-18 19:22:50

alles went behalve een ........ dus je went ook wel weer aan rekening houden met Jacob. Ja Bangkok een geweldige stad wij krijgen er ook nooit genoeg van en maken altijd een tussenstop in Bangkok voor ............ het mooiste hotel aan de rivier, het over heerlijke eten de mengelmoes tussen west en oost en natuurlijk overhemden laten maken. over 3 weken ben ik er ook weer helaas maar 1 nacht op doorreis terug enjoy India maar oh wee kijk uit met alles wat je daar eet en drinkt een gewaarschuwd mens telt voor tien daar ! maak je de reis helemaal af of kom je mee terug met Jacob ?????? enjoy Ella en Jaap

Jaap 2016-08-18 22:25:52

Heel veel plezier samen met Jacob in India. En inderdaad kijk uit en doe voorzichtig! 😎☀️😊Groetjes Milly.

Milly Tang 2016-08-19 01:02:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.