Van Arrone naar Piediluco

Italië, Arrone

Vroeg op pad vandaag, niet uit noodzaak maar gewoon omdat we daar zin in hebben. En ook eigenlijk wel van deze kamer af willen want die is niet al te best. Het fijne van deze manier van reizen is dat je overal hooguit één dag verblijft, dus ook al valt het verblijf tegen dat maakt weinig uit want na een nacht ga je weer verder. Het leed duurt dus nooit lang, maar daarentegen het genot ook niet, als het een keer goed uitpakt. Het ontbijt hier mag ook al geen naam hebben, tenzij je van een tsunami aan suikers houdt.

De tocht maakt veel goed, het is een van de mooiste tot nu toe. Het is niet warm, maar ook niet koud. Het is droog. Later op de dag wordt het warmer. Het lopen gaat soepel. Dit alles is toch echt wel heel erg fijn.

Het hoogtepunt van deze tocht (en ook een toeristische trekpleister, zo blijkt) zijn de watervallen "Cascata delle Marmore" (https://www.cascatadellemarmore.info ). Het park eromheen is met Europees geld aangelegd. In landen als Italië en Spanje zie je overigens veel voorbeelden van hoe financiering uit Europa op een goede manier wordt toegepast. Grappig detail is overigens dat deze, behoorlijk indrukwekkende waterval aan en uit kan worden gezet(!), omdat het water ook wordt gebruikt om turbines aan te drijven.

Het hotel waar we verblijven maakt een vervallen indruk maar is prachtig, en ook super gelegen: op een heuvel met naar alle kanten uitzicht op de omgeving, waaronder een wonderschoon meer.

In de namiddag arriveert een schoolklas met pubers, die (zoals te verwachten valt) het hele gebouw overnemen. Jammer.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtige tocht en ook de foto's erg mooi.Ook voor ons genieten.xx

els overbeeke 2019-04-16 20:53:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.