Een andere beleving

Costa Rica, Tamarindo

🏎 Vanochtend vroeg op, op zoek naar een lokatie met WiFi want het F1 moet gevolgd worden. We zien onze Max naar een historische zege op Hockenheim rijden.

We settelen ons nog een ochtendje bij het zwembad. Nemen een sauna en Misja en Jorn nemen nog een modderbad.
Ik plof mij op een ligbed en duik in mijn spannend boek, de kraamhulp van Ester Verhoef, dat gaat over een moordlustige vrouw. Helaas besluit Misja dat we moeten gaan, net nu de climax nadert.

🚙 We rijden terug over dezelfde weg als waarover we de heenweg, in het donker, gekomen zijn. We beleven de rit echter als voor het eerst.
Verbazingwekkend veel boerderijen met paarden en koeien liggen aan deze weg. Dat we dat niet eerder gezien hebben?!
Het is zondag, veel mensen zijn thuis. Leuk om te zien hoe er veelal op straat geleefd wordt. Opvallend veel kinderen met ouders maar weinig ouderen! Ik vraag me hardop af hoe dat zou komen?
Onderweg rijden we voorbij een sfeervol restaurantje wat uitkijkt op het dal. We nemen de tijd voor een typisch Costaricaanse lunch: Nacho’s met kaas, tomaat en kip.

Het volgende verblijf is Hacienda JJ in Tamarindo.
Het biedt een volledig uitgeruste gemeenschappelijke buitenkeuken waar we zelf maaltijden kunnen bereiden. Heerlijk om weer eens zelf te koken op deze prachtige privé accommodatie van een Frans sprekend Belgisch echtpaar en hun dochtertje van 6 jaar dat Frans en Spaans spreekt. Mira en Jorn kunnen op deze manier hun Frans bijspijkeren. Ook met Google translate kom je een heel eind.

🧐 Tamarindo – of Playa Tamarindo – ligt aan de noordkust van Costa Rica op het schiereiland Nicoya. Het is een mooi strand en vooral onder surfers erg populair.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.