De zwarte “piemel boom”

Costa Rica, La Fortuna

🍅 Als bij jullie de mussen van het dak vallen en groene tomaten rood worden in je hand (volgens pap), plenst hier het water op onze kop. De eerste tropische regenbui is een feit!
Gelukkig is deze van korte duur.

We lopen naar het restaurant wat ons ontbijt serveert. De kids bestellen zoals gewoonlijk pancake met honey en wij het lokale gerecht: bruine bonen met rijst. Deze combinatie maakt dat de rijst bijna zwart kleurt. Het ziet er niet uit, maar smaakt eigenlijk best lekker!

👣 Vandaag staat een wandeltocht van 3,2 km in Arenal Hanging Bridges park Mistico, op ons programma.
Het is een wandeling van niks maar dat wij er uiteindelijk 3 uur over gedaan hebben zegt genoeg.
De Arenal Hanging Bridges park bevindt zich op een 600 hectare groot reservaat, gevuld met weelderige vegetatie en een verscheidenheid aan vogels en dieren.
Het parcours kruist negen vaste bruggen en zes hangbruggen met aan het einde van de tocht een panoramisch zicht op de Arenal-vulkaan in de stad.
We ontdekken prachtige vlinders, vogels, leguaanen en insecten. Naast bijzondere planten en bloemen zien we ook bijzondere bomen. Zoals de “ zwarte piemelboom”. Toen ik een Amerikaanse toeriste attendeerde op dit prachtige exemplaar zei ze “you are terrible”.
Hoezo ???

👀 In een holle boom zien we 2 oogjes ons angstig aan kijken. Met het lampje van de mobiele telefoon schijnen we het diepe gat in. Mijn God ! Wat is dit? Het lijkt wel... nee dit kan niet waar zijn.
Dit keer zetten we de telefoon op de selfiestick om dieper in het gat te schijnen.
Het lijkt wel een slang. De afstand is echter te groot om een duidelijk beeld te krijgen.
Bij het eindpunt aangekomen besluiten we een park-ranger te laten kijken naar onze foto. Die bevestigt uiteindelijk ons vermoeden.... cool.
Voldaan stappen we weer in de auto en rijden weg. Net voordat we het park willen verlaten loopt plots familie wasbeer voorbij. Snel springen we uit onze auto om nog even wat kiekjes te schieten.
Dit was toch wel de kers op de taart !

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat een ontzettend leuke belevenis voor jullie, zo te lezen prachtig daar!

Bianca 2019-07-25 06:09:06

Wat een leuke verhalen, ik kijk uit naar jullie volgende avontuur. Wij gaan vandaag de koffers pakken en reizen jullie achterna.... wij hebben er zin in....

Miranda 2019-07-25 06:31:39

Heey Familie Nabben!!! Wat leuk weer om jullie vakantie verslagen te lezen! Écht gave dingen die jullie doen. De jongens zijn onder de indruk van de dieren foto’s (ikke vooral vd zwarte piemelboom😝) Veel plezier nog en we horen t binnen kort wel weer! Gr fam Thijssen

Anneke 2019-07-25 08:08:54

Ziet erg gaaf uit, hele avonturen weer! Veel plezier nog. Groetjes Ed, Lonneke, Fleur en Mees

Familie Litjens 2019-07-25 18:26:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.