pindat

Wij gaan naar Moldavië!

Nederland, Apeldoorn

Nog minder dan twee weken, dan vertrekken we naar Moldavië! Rum een jaar lang hebben we ons voorbereid. Een team gevormd van negen jongeren en vijf begeleiders. De reis gepland: vliegen we met een degelijke West-Europese maatschappij of een goedkope Oost-Europese? Toch maar die Oost-Europese, dat komt qua tijd ook beter uit. Kennis gemaakt met onze begeleider van Kerk in Actie. Teambuilding gedaan en trainingen gevolgd. Wat is dat voor een land, wat kun je daar verwachten? Hoe ga je om met onverwachte gebeurtenissen en ongewenst gedrag? Overlegd met de organisatie ter plaatse over het programma (meestal via Hanneke van Kerk in Actie ). En, niet in de laatste plaats, op allerlei manieren geld ingezameld om de reis te kunnen maken. Van kofferbakverkoop en pannenkoekenrestaurant tot autowasbonnen en moederdagontbijtjes.
Nu is het eind juni. We hebben de 9000 euro voor de reis bij elkaar, we hebben het papierwerk rond, de paklijsten voor de koffers liggen klaar. Het schooljaar is ook bijna afgerond. Op zaterdag 8 juli vertrekken we. Kwart over acht van het station naar Schiphol, vliegen naar Kiev en van daaruit naar Chisinau. Een hele dag reizen. En dan stappen we een andere wereld binnen. De andere kant van Europa, de armere kant. Wat komen we daar tegen? Wat eten we daar, waar en hoe slapen we, hoe komen we van A naar B? Het is allemaal gepland en toch kunnen we er ons nog geen beeld van maken. Via deze blog zullen we jullie een beetje op de hoogte proberen te houden van ons reilen en zeilen. Wordt vervolgd!

Het is bijna zover, nog 1 dag te gaan. Vandaag de laatste boodschapjes gedaan om mee te nemen op reis. Druk aan de gang om de koffer te pakken en alles binnen de regels van de luchtvaartmaatschappij en douane te houden, maar het is gelukt. We nemen namelijk ook wat kadootjes mee en stroopwafels om bij de culturele avond uit te delen. De weersverwachting voor komende week ziet er lekker warm uit, alleen op de woensdag en donderdag wordt er (wat) regen verwacht. Verloopstekker voor stopcontact gepakt, je weet maar nooit welk formaat stekkers er gebruikt worden, dus ook hierop gerekend. Met alle mobiele telefoons is gebruik van opladers erg wenselijk. Maar goed, nog 1 nachtje, morgen vroeg op, om om 07.45 op het treinstation te zijn en dus op tijd op Schiphol te arriveren. We vliegen om 13.15, er is dus wel tijd, maar het is wel de 1e zaterdag van de vakantieperiode. We zullen zien en merken hoe druk het is.
Wordt vervolgd als we in Moldavië zijn, tot dan.Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Nog een weekje. Leuk dat jullie een blog bij gaan houden. Wens jullie een goede reis En een fijne tijd.

Zwaantje 2017-07-01 10:26:22

Eindelijk is het dan zo ver. Ik wens jullie een hele goede reis en ik hoop dat jullie ontzettend zullen genieten van deze bijzondere ervaring.

Ria 2017-07-02 13:03:52

Nog 1 ( kort) nachtje slapen en dan is het eindelijk zover. Ik wens jullie een super goede tijd met elkaar. En hou elkaar vast! Maar met zo'n leuke groep jongeren én leiding komt dat zeker goed!! Groetjes en hele goede reis, Marjanne Freriks

Marjanne Freriks 2017-07-07 18:41:20

We wensen jullie alle goeds toe voor deze reis. We hopen dat jullie met bijzondere indrukken terug mogen komen, maar vooral dat jullie bij de mensen daar het gevoel achterlaten dat ze waardevol zijn, ondanks armoe en achterstand.

Marien en Jannie de Poel 2017-07-07 19:34:16

Alle goeds gewenst en ik hoop dat jullie daar veel voor andere kunnen beteken , maar ook genieten .

Hannie Radix 2017-07-07 21:10:08

Hoop dat jullie goede reis hebben gehad. Een heel goede tijd daar gewenst en hoop dat jullie heel veel bijzondere ontmoetingen zullen hebben wat waardevol is voor de rest van jullie leven. Kijk uit naar jullie berichtjes en belevenissen daar.

Ad en Margreet Heij 2017-07-08 22:48:16

Spannend vanochtend met alles nog voor de boeg. Leuk om jullie uit te zwaaien. Inmiddels zijn jullie op de plaats van bestemming. Heel veel goeds toegewenst.

Jan Cees en Inge Wouters 2017-07-08 23:27:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.