Eindelijk

Thailand, Chiangmai

Omdat er veel vraag naar is en omdat ik het zelfde verhaal steeds opnieuw moet typen, dan nu eindelijk een update voor iedereen;

24 mei ben ik veilig geland en naar mijn hotel gebracht in Bangkok. Hier 2 nachten gebleven, maar ik vond er niets aan, het fijt dat ik alleen was maakte me benauwd en niet blij. Na deze lange dagen ben ik direct Bangkok uit gegaan en met de trein doorgereisd naar Ayutthaya.

Ayutthaya was honderden jaren geleden de hoofdstad van Thailand tot dat de stad verwoest werd door de Birmanen. De verwoeste tempels en ruïnes hebben de stad een plekje gegeven op het wereld erfgoedlijst.

Ik ben blij dat ik snel uit Bangkok ben getrokken, want nu ik in een hostel zit ontmoet ik al veel andere reizigers waar ik mee ontbijten kan, bezienswaardigheden mee bezoek en savonds een spelletje mee speel. Kortom, ik voel me en ben niet meer alleen.

Na 4 nachten ben ik doorgetrokken met de nachttrein naar Chiang Mai. De trein zou om 9 uur savonds vertrekken en om 8 a 9 uur smorgens aankomen op eindbestemming. Zou ja, want 2000 calorieën, 100 kakkerlakken en 4 uur later kwam de trein pas aan (dan is de NS hier niets bij).... Na weinig slaap kwamen we rond 1 uur smiddags aan in Chiang Mai. Met weinig verwachtingen werd ik gefascineerd door deze mooie en vrij hippe stad.

Een paar dagen geleden begon ik aan een 3 daagse hiking tour. De 1e dag 8km een berg op geklommen, na een helse tocht (voor deze onsportieve slappeling) kwamen we dan eindelijk aan bij een dorpje in de bergen, hier hebben we overnacht in een bamboe hutje. De 2e dag berg afwaarts gelopen, weer een hel. Maar dit werd al snel goed gemaakt toen we aankwamen bij het olifanten kamp. Hierna heb ik besloten om te stoppen met de hike omdat we de 3e dag weer heel veel zouden klimmen en lopen (wat ik echt niet meer trok).

Vandaag ga ik met de scooter naar Pai, dit is zo'n 3 a 4 uur rijden. Erg spannend, gezien ik nog nooit op een scooter heb gezeten en het verkeer hier een grote chaos is. Ik hoop dat ik het overleef, anders zal dit de eerste en de laatste blogpost zijn.

Vandaag ben ik 2 weken van huis en voor zover vermaak ik mij maximaal. Ik heb ik al veel nieuwe vrienden erbij en muggenbulten. Ik heb nog veel meer leuke dingen gedaan dan dat ik in dit verhaal beschreven heb, maar dan zou ik een heel boek moeten schrijven. Ik zal proberen hier vaker wat te schrijven.

Liefs, Michelle.


Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Ik kijk uit naar je volgende blog :-)

Linda 2016-06-07 06:28:23

Super Nice schattie! Xx

Nine 2016-06-07 09:11:22

Leukkkkkk!! Vaker doen 😊😊

Sanne 2016-06-07 09:19:59

Mooi hoor, hou ons maar op de hoogte! En goed van je dat je doet (of niet doet) wat goed voelt!

Joke 2016-06-07 09:55:30

Leuk hoor om je zo te volgen!

Yvonne 2016-06-07 10:21:37

Weg naar Pai heb ik een week geleden gereden. Bereid je voor op 764 haarspeldbochten bergop en af. Vandaag vertrokken uit Pai, ben er een week geweest. Wat een relaxed dorpje. Aanrader als hostels zijn: Spicypai en Circus Hostel.

Bram Jurrema 2016-06-07 10:42:05

Zo leuk om je te volgen. En wat doe je leuke dingen, en wat is het mooi daar 😍😍... Wat gezellig dat je leuke reisgenoten hebt. πŸ’‹

Heidy 2016-06-07 12:21:27

Geen internet maar ik red het toch een stukje te schrijven!! Op de foto ziet de olifant als een klein beestje, was je daar nou bang voor? Al twee weken weg wat gaat de tijd snel. Geniet er van opa en oma Dam

Oma Dam 2016-06-07 13:04:14

Leuk joh. ...wat een ervaring! Ook mooi om te lezen dat je niet "alleen " bent.... Misschien kun je de datum bij de beschrijving zetten? ??groetjes!!

Martine 2016-06-07 14:17:06

Goed om te lezen dat je na de eerste dagen nu met volle teugen geniet. Longnecks, de White temple enz. Geniet er maar van.

rob en ans 2016-06-21 17:13:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.