Ziekziekziek

Oeganda, Soroti

Na onze heerlijke vrije dag hebben we woensdag, donderdag en vrijdag weer gewerkt. Zaterdag op zondag hebben we een nachtdienst gehad, en we zijn nu bijna klaar met onze laatste werkdag. Morgen hebben we weer een dagje vrij! We raken steeds meer gewend aan de manier van werken, de cultuur en temperatuur waardoor we het steeds meer naar onze zin hebben hier!

Woensdag zijn we mee geweest naar de village. We gingen opzoek naar het verhaal achter baby Fiona. De baby die gestolen was. Het verhaal is erg raar omdat de vrouw die beweerd de moeder van Fiona te zijn niet weet wanneer Fiona is geboren, ze kan geen borstvoeding geven en niemand van haar familie wist van haar zwangerschap af. We gingen met de vrouw en haar moeder naar haar eerste man om aan hem te vragen hoe het zat. Hij bleek niets te weten van een zwangerschap. Ook wist hij niet meer wanneer hij zijn vrouw voor het laatst had gezien. Toen vertelde de vrouw dat ze nog een tweede man had en dat hij de vader is. We wilden toen naar die man toe, maar ze wist niet waar haar tweede man woonde. Wel wist ze een vriend van hem te vinden. We zijn naar de vriend gegaan om aan hem te vragen waar haar tweede man is. Die vertelde dat hij weggelopen was. Hij heeft nog een ander gezin naast de 'moeder' van Fiona. We zijn dus niet veel wijzer geworden na deze dag.

Donderdag is er een nieuwe baby gebracht. De moeder is gevaarlijk voor de baby en de politie heeft hem (Big Emma) meegenomen en naar Amecet gebracht. De volgende morgen kwam de moeder van de baby om hem te bezoeken. Dit hebben we geweigerd. De moeder heeft al eerder een kind in Amecet gehad.

Vrijdag middag zijn we naar de Harmonyschool geweest. Ze wilden een voetbalwedstrijd organiseren maar hadden geen bal. Maarten had de bal meegenomen en heeft mee gespeeld. Zo leuk om te zien dat ze op een veld spelen waar ook geiten en koeien rondgrazen!

Els heeft een gezin gevonden dat interesse heeft in adoptie. Jackson zou degene zijn die dan een huis krijgt wat erg fijn zou zijn! Hij is al zolang in Amecet, en heeft echt een familie nodig! We hopen echt dat het door gaat... Jackson is vandaag plotseling wel ziek geworden. Hij kreeg hoge koorts en uitslag over zijn hele lichaam. We zijn met hem naar de dokter gegaan en hij heeft nu een antibioticakuur. Hij is niet de enige zieke. Paul is vrijdag op zaterdag nacht (toen wij nachtdienst hadden) ziek geworden. Bijna 40 graden koorts! We hebben hem de hele nacht bij ons gehouden. Kenneth is niet naar school gegaan omdat hij niet lekker was. Mozes is ook een dagje thuis gebleven. Ook Elvy heeft hoge koorts en is nu aan de antibiotica. Maliamoe heeft malaria en een urineweginfectie. Verder hebben heel wat kinderen diarree.
Tijdens de nachtdienst viel de stroom een paar keer uit. Dit is niet handig als je aan het voeden of verschonen bent!!! We moesten water koken om daar de flesjes melk in op te warmen.

Jean heeft haar eigen tube eruit getrokken. We zijn nu aan het kijken of ze genoeg drinkt om de tube weg te laten. Ze is nu ruim 2 weken, en is nog steeds niet over haar geboortegewicht. Ze drinkt gemiddeld 35 ml per uur. Tijdens de nachtdienst viel het Maarten op dat ze drinkt met haar tong naar achteren (tussen de fles en haar keel) Daardoor kan ze natuurlijk niet goed drinken. We proberen nu haar tong onder de speen te krijgen. Ze drinkt nu 50-60 ml per keer!

Toen Kenneth ziek thuis was, ben ik met hem gaan spelen. Toen we puzzels gingen maken legde ik hem uit hoe je het beste een puzzel kunt maken. Eerst de randjes zoeken en de buitenkant maken, en daarna de binnenkant met de overige stukjes. Er kwam een Aunti bij ons zitten om ook mee te puzzelen. Het bleek dat ze dit nog nooit had gedaan en had totaal geen inzicht in hoe je een puzzel maakt. Ik heb haar toen leren puzzelen (met een puzzel van Winnie de Pooh). Het was erg gezellig!



Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een verhaal weer! Hopelijk knappen de zieke kindjes snel weer op. En dan baby Jean, wat een minimensje toch, zulke dunne beentjes ook. Fijn dat ze nu wat meer drinkt, dan gaat haar gewicht misschien ook snel stijgen. Wat doen jullie toch mooi werk! Xxx

Marja Poppe 2017-08-07 19:29:58

Lieve Maarten en Joanne, Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het werk is dat Amecet en Els en dus jullie doen! Bij ziektes, bij kinderen die niet meer bij hun families kunnen wonen, in gevangenissen, politie die de weg naar Amecet geregeld weet te vinden, en dan al die kwetsbare kindjes. En toch: sporten, knuffelen, lachen! Wat 'n tegenstellingen! En wat fijn dat jullie je er zo goed voelen! Lieve groeten!

Marianne 2017-08-07 21:32:46

Hoi Maarten en Joanne, Indrukwekkend weer jullie verhalen en foto's, goed te lezen over het belangrijke werk bij Amecet, jullie enthousiaste inzet, aandacht, liefde en zorg. En dat jullie hiermee zoveel betekenen voor deze kwetsbare kinderen! Het allerbeste elke dag en liefs!

Lida 2017-08-08 12:56:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.