COUNTRY ROADS & OPRYLAND

Verenigde Staten, Lebanon

Heerlijk geslapen in onze ‘country room’, waar het ons echt aan niets ontbreekt. Alles, maar dan ook alles is tot in de kleinste details verzorgd, net als thuis. Kim maakt zelf het ontbijt voor ons klaar in de keuken en we genieten er elk op onze eigen manier van (Fenny van haar ‘oatmeal’ (havermout dus) en ik van mijn ‘bacon, eggs & hashbrown’). Het huis is inderdaad, zoals we al een beetje vermoedden groter dan het Graceland woonhuis. Wat een huis en wat een plek! Een paar jaar geleden gekocht voor ruim 4 ton, maar stond het in Nashville zelf, dan was het 3 of 4 x zo duur.
Om 9 uur gaan we op pad, we willen even in Hendersonville gaan kijken, niet zo ver hier vandaan, een plaats waar nogal wat bekende country-sterren woonden en wonen. De weg voert over ‘country roads’, prachtige weggetjes door een golvend landschap. Hier en daar wat huizen en alles ziet er keurig uit. Wat een fantastisch gebied!
In Hendersonville zoeken we allereerst de Memory Gardens op, waar Johnny Cash en June Carter begraven liggen, evenals een aantal andere leden van de Carter familie. Het is een bescheiden graf, maar het is wel indrukwekkend hier te staan. Op het graf van Johnny staat de bijbeltekst : ‘Let the words of my mouth and the meditation of my heart, be acceptable in Your sight, O Lord, my strength and my redeemer’, die wij ook kennen uit de Rivers of Babylon. Johnny Cash overleed 4 maanden na zijn grote liefde, June Carter, op 71-jarige leeftijd. Zij woonden hier niet ver vandaan op een prachtige plek aan de Cumberland River/Old Hickory Lake. De navigatie wil ons er niet heen brengen, maar een vriendelijke dame, die daar in de buurt woont wel. Het huis van Johnny en June is in 2007 afgebrand en het hele terrein is later opgekocht door Barry Gibb van de Bee Gees. Er mag voorlopig niet meer op gebouwd worden. Ernaast ligt het ‘optrekje’ van Johnny’s buurman Roy Orbison, die hier in 1988 overleed aan een hartaanval tijdens een bezoek aan zijn moeder. In de hele buurt zien we prachtige huizen, het lijkt Hollywood wel, alleen veel landelijker.
We maken nog even een wandeling langs het prachtige Old Hickory Lake en rijden daarna door naar Opryland, het nieuwe onderkomen van de Grand Ole Opry aan de oostkant van Nashville. Even daarvoor zien we wat shops en restaurants, waaronder Cooters Dukes of Hazard Museum en het Willie Nelson & Friends Museum & General Store met wat memorabilia, maar vooral souvenirs.
Op het Opryland aangekomen, valt ons de mond open van het enorme aantal geparkeerde auto’s en het gigantische gebouw. Moet dit de nieuwe Grand Ole Opry zijn, het walhalla van de country muziek? We krijgen er geen hoogte van, parkeren onze auto ergens en lopen naar het enorme gebouw. Binnen zien we gigantische conferentiezalen, een binnenplein dat zo in Las Vegas kan worden geplaatst met grachtjes, restaurants, roltrappen en hotelkamers op een stuk of 10 verdiepingen. We verdwalen er volledig, maar vinden niet de Grand Ole Opry Music Hall, waar alle artiesten optreden. Uiteindelijk vragen we een medewerker en die vertelt ons, dat we in het verkeerde gebouw zitten. Dit is namelijk het Gaylord Opryland Resort & Convention Center, met 2881 kamers. In Las Vegas zijn hotels met nog meer kamers, maar dit is het grootste hotel ter wereld met conferentie zalen. Nou, we hebben ze gezien, vele zalen, nog groter dan de hallen van de Bloemenveiling in Eelde. Je gelooft je ogen niet. De medewerker vertelt nog dat 9 jaar geleden, toen de Cumberland River buiten zijn oevers trad, het gebouw overstroomde en het water er 3 meter hoog stond.
Weer buiten moeten we in de gloeiende hitte (weer bijna 40 graden) nog een eind lopen naar de Grand Ole Opry, waar het ook flink druk is. Bij de ingang van het terrein worden we gefouilleerd, maar daarna genieten we toch wel van de sfeer rondom de Music Hall. Wekelijks wordt er nog steeds een country muziekprogramma in de Verenigde Staten live op radio en televisie uitgezonden. De zaal biedt plaats aan 4500 mensen. Er is een concert aan de gang en we mogen dus niet naar binnen, maar buiten genieten van een optreden van Hannah Dasher met band. Een flesje water kost $ 5 en een biertje $9, dus dat doen we maar niet. Uiteraard gaan we wel even met een paar geliefde country-sterren op de foto. Jullie mogen raden wie het zijn (zie foto’s).
Tegenover de Grand Ole Opry ligt de Opry Mall, een ‘outlet’ met veel winkels en restaurants. We lopen er een tijdje door heen. Wat een heksenketel! Onvoorstelbaar en giga groot! We vluchten er bijna weg en stappen weer in de auto, die ons terug brengt naar de ‘country’.
Vermoeid van alle indrukken nemen we onderweg een lekker ongezond dinertje bij de MacDonalds. Voor nog geen tientje doen we ons tegoed aan een cheeseburger, slicy tenders, 2x frites en 2 grote bekers frisdrank (+ ‘refill’ voor onderweg).
Een dag van uitersten, maar ook wel weer geweldig om te hebben meegemaakt.


Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Wat weer een belevenis.. fantastisch die huizen en de omgeving... Ik denk Jur dat jij bij Dolly Parton staat.. voor de rest weet ik het niet.. Blijf genieten.. Super. !!

Netty 2019-10-06 08:37:29

Wat weer een mooi verhaal en mooie foto's. Beetje warm daar of niet, beter als hier, het is de laatste tijd echt slecht, met veel regen. Dus geniet nog maar even van dat warme weer, want hier kan de dikke/regen jas aan. Volgens mij staat Fenny bij Trace Adkins, en Jur staat bij good old Dolly Parton. Nog veel plezier daar!!

Alice en Andre 2019-10-06 08:50:17

Weer een prachtig verhaal. Ik ga nu langs country goeds zingen in Norg met de good old Paiser Hopsingers. Ga later puzzelen wie al die sterren zijn. Ken alleen Dolly Partij geloof ik. Nog veel plezier lieverds.

Harmtje 2019-10-06 10:09:10

Mooi geschreven.

kOOs 2019-10-06 10:49:25

Allemaal bekende prominenten. Ik heb bij de Dukes off hazards sheriff John Stone gemist, maar het kan zijn dat je die nog wel ergens tegen komt. Als dat zo is doe hem dan de groeten van mij Chief deputy John L. from Holland haha.

Jan L. 2019-10-06 12:16:58

Weer kan er een historische dag worden bijgeschreven!! Prachtige foto's. Hoop voor jullie dat de temperaturen ietsje omlaag gaan dan is het vast nog meer genieten!

Bunie 2019-10-06 16:59:28

Weer een leuke serie verslagen de afgelopen week! Bijzonder hoor om in Graceland en Nashville te lopen en jullie ‘ helden’ te ‘ ontmoeten’ Veel plezier verder! Oh ja, naast Dolly Parton ook Lady Antebellum gespot

Frank & Ria 2019-10-06 22:42:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.