Kilometers maken, Kamperen, Warmte, Australia day, Gillie Day!

Australië, Camp Hill

Dag lieve allemaal,

Weer een berichtje van mij van het warme Brisbane.
Ik lig gewoon op het bed, in de koelste kamer van het huis en het zweet druipt van mijn hoofd af. Het is zo'n vies plak weer!! Aangezien ik nu geen kamer heb ben ik hard opzoek naar een nieuwe kamer, met de auto natuurlijk. Maar de auto is zo warm..! Je verbrandt je handen gewoon aan het stuur! Erg maf.. Je leert er verbazend wekkend snel mee leven.. Stap 1, Auto in, Stap 2, snel mogelijk aanzetten en ramen open en rijden haha!

Maar goed, na dik 3 weken rond rijden nu dus weer in Brisbane. We hebben best wel wat kilometers gemaakt, 3297.5 km om precies te zijn. Van Brisbane zijn we via de kust afgezakt naar Byron Bay, vandaar van Coffs Harbour via waterfall highway het binnenland in getrokken. Binnenland is erg bijzonder met allemaal kleine dorpjes als Armadale, Tamworth, Ilford, Bathurst, Faulconbridge, we hebben teveel dorpjes aangedaan om op te noemen. Hoewel ik moet zeggen we hebben niet overal gestopt. We stopte voor koude drankjes, aangezien we niets koel konden houden in de auto en benzine. Of om gewoon even uit te stappen. Wat ik vooral erg bijzonder vond aan de roadtrip was de uitgestrektheid van het land. Het is zo moeilijk voor te stellen als je uit een land uit Europe komt dat er zoveel stukken met niets is. Gewoon niemand. We hebben dagen gehad dat we 3 auto's in totaal zijn tegengekomen, waar de koeien over de weg liepen. Zo maf!!

Een paar highlights natuurlijk. Armadale was erg leuk, heel erg Engels met de kathedraal en de huisjes. Hier hebben we dan ook wel een middag door gebracht. We zijn ook langs een heel erg klein dorpje gekomen dat gewoon precies hetzelfde eruit zag als tijdens de goudzoekers koorts. Alleen leefde er nog mensen... Als in, vrijwillig. Niet als attractie gewoon omdat het kan. Heel erg back naar de roots, want dingen die vanzelfsprekend zijn zijn dan niet meer vanzelfsprekend. Zoals even naar de winkel voor boodschappen. Of als je een dokter hebt even naar de dokter/ziekenhuis. Je bent veel meer op jezelf en je buurt aangewezen. Dit vond ik vooral erg interessant toen we midden in de bergen waren. Je zag namelijk stukken afgebrande bossen, naja.. Hoe ga je dat als disaster manager aanpakken?! Het land is zo groot?! Hoe ga je iedereen op tijd informeren en hulp aanbieden? Ik bedoel, sommige gebieden hebben niet eens bereik op de telefoon!

Mijn ultieme lievelingsstukje was tussen de Snowy mountains en de Victorian alps. Zo magisch en koninklijk om door heen te rijden. Over de snelweg tussen de bergen, met niemand om je heen en dan de zon die alles prachtig doet blinken. Ik kan het niet goed uitleggen, ik denk dat je dit soort dingen zelf moet ervaren. Ik voelde me gewoon heel klein en zo van sjah, waar maak ik me nu eigenlijk zorgen om?!

Ook een erg leuk aspect van de rondtrip was het vrije kamperen. Caspar en ik zijn namelijk wel hard core gegaan, namelijk op gratis camping plaatsen kamperen. Lees: Geen stromend water of douches. Vaak wel een wc, maar dan echt gewoon een gat in de grond. Haha, ja jullie lezen het goed. Wie had dat gedacht.. ! Wel een lekker (lucht)bedje met een warme slaapzak, want hoe hoger we kwamen hoe kouder het toch wel was! Anyway, na een tijdje kwam mijn drang van schoon willen zijn toch wel erg naar boven dus heb ik me maar gewassen in een stromend beekje, en een meertje, enn met een waterfles haha! Erg leuk! Niet voor 6 maanden maar voor 2 weken echt wel heel leuk. Toen we in Melbourne aankwamen in het hostel was het dus echt wel luxe voor ons met stromend water, warme douches en een "normaal" bed (met 15 andere mensen...).

Goed, even een korte samenvatting voor degene die onze route willen googelen. Brisbane - Byron Bay - Grafton - Coffs Harbour - Ebor - Armadale - Tamworth (Country capital of Australia!) - Coolah - Mudgee - Illford- Bathurst - Faulconbridge (even bij little James op bezoek) - Canberra - Wee Jasper - Tumorrama - Tumut - Talbingo - Khancoban - toen was ik even de weg kwijt... maar tussen Snowy mountains and Victorian allps - Mount Beauty - Mount Buffalo National Park - Glenrowan - Melbourne - Sydney - Brisbane.

Oh ja! Ook nog zo'n mooi verhaal. We waren ergens tussen de bergen en naja het was rond etenstijd. Dus wij opzoek naar een winkel, maar we waren vergeten dat het zondag was en dat dus alles dicht was. Naja, we kwamen in een "stadje" aan... Alles dicht. Geen enkele auto. En naja, we dachten dat er dus niemand was. Dus wij op goed geluk ergens naar binnen gelopen waar een vrouw al naar ons toe kwam om te vragen of ze ons kon helpen. Wij dus heel beleefd, we zijn opzoek naar gewoon wat boodschappen. Waarop we de reactie kregen dat het zondag is en alles dicht is. Maar zei ze, je zou wel hier kunnen eten en dan kunnen we wel wat regelen. Bleek dat het een opgezet dorpje was voor arbeiders die aan bij de water centrale werkte. Wat een grap, heel wat blikken gekregen omdat het natuurlijk alleen maar mannen waren die daar werkte en dan de 2 dames in de keuken.. Wat een grap! Wel heel erg lekker gegeten!

In Melbourne aangekomen zijn we opgevangen en rond geleid door Adrian. Een vriend van Gilles. Nou, haha, ik werd dus voorgesteld als het zusje van Gilles en iedereen die ik sprak kende Gilles en had verhalen over hem. Was wel erg leuk! Adrian is ook een leuke gast en deed erg zijn best om ons alles te laten zien en om mijn mening over Melbourne te veranderen. De eerste keer dat ik in Melbourne was vond ik het namelijk echt niet leuk. Te rechthoekig en te sjah.. normaal ofzo? Niets dat er voor mij uitsprong van wauw, hier heeft iedereen het over. Ik moet zeggen dat aan het einde van de week mijn mening wel verandert was. Ik begrijp nu wel wat mensen leuk vinden aan Melbourne, maar je moet weten waar je moet zijn. Het centrum opzicht is niet zo spannend, de wijkjes eromheen juist wel. Ook lekker op stap geweest, geweldige koffie gedronken (It was so good!!), Afrikaans gegeten (baal nu dat ik nooit in Antwerpen ben geweest..) en het gewoon erg gezellig gehad. De dagen vlogen daar dan ook echt om.

Van Melbourne het vliegtuig naar Sydney gepakt om even bij te komen en Australia day te vieren (met James). Het was een mooi uiteinde van de trip. Met Australia day de echte australische dingen gedaan. Naar Darling Harbour en Sydney Harbour om naar alle boten te kijken en de vliegtuigen die over vlogen. In de middag naar Coogee beach om een echt Australia duik te maken in de zee (vond het vet eng want de zee was best wel wild en ik kon mijn voeten niet zien haha!). Toen de regenwolken aankwamen drijven weer de stad in getrokken om het vuurwerk in Sydney Harbour te zien. Tegen het einde was ik kapot. Denk ook uitgedroogd want was echt niet lekker (Nee, geen kater want ik heb geen druppel gedronken!).

28ste was het dan tijd om afscheid te nemen van Caspar want die vertrok terug naar Nederland. Dat vond ik wel lastig, Gillie was jarig en had echt de neiging zijn ticket over te nemen en zelf terug te gaan haha! Maar ja, was ik toch te laat geweest. Dus nu vanaf hier Gillie's verjaardag gevierd met Champagne, Chocotoffs en Kikkertjes. Tsjah, een Nederlandser feestmaal had ik niet!

Nu dus hard bezig mijn "leven" op orde te krijgen door een nieuwe kamer te vinden, uni voor te bereiden, nieuwe baan te zoeken, project opstarten etc. Gaat rap nu, het semester is bij elkaar maar een maand! Moet maar eens langzaam beginnen ;). Hou jullie natuurlijk op de hoogte van alles en nog wat! Houden jullie mij op de hoogte? ; )

Oh ja, en natuurlijk voor iedereen die vla gaat eten bij mijn Broer en ouders. Enjoy en doe een stukje vla op mij!

Heel veel liefs,

Jeanne

PS. Ach heb toch nog zoveel te vertellen! We zijn ook nog naar het graf geweest van Thunderbolt! En naar het dorpje van the last stand van Ned Kelly geweest! En naar het katten cafe in Sydney (Wat wel een teleurstelling was aangezien je de katten niet eens mocht optillen haha..!)



Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Een echt pioniersverhaal.Zo zie je Australie eens van een andere kant.Wij zien alleen maar de mooie straten in "al Jou need is love" Je kaart is ontvangen na plusminus 5 weken.Nu op naar de vlaai bij Gilles.

jeannejules 2016-01-31 14:39:23

Dat was toch een goede roadtrip die jullie gemaakt hebben. Is dat beestje een possum? Die wil ik ook zien Haha. Een mooie vakantietrip en ik hoop dat je snel weer in je ritme komt.

riet 2016-02-02 09:26:14

Hihi, er zit nog wel een verhaal vast aan die kaart. Ik was namelijk de kaart vergeten te posten.. Dus heb hem pas op de terugweg (29 december) gepost haha..! Oeps! En yes, dat is een possum. Schattig zijn ze eh! Helaas haat de plaatselijke bevolking ze behoorlijk haha.

JeannePiters 2016-02-07 03:34:01

hah net als marters dan, schattige beestje maar niet onder de mororkap of op zolder

riet 2016-02-10 10:17:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.