Laatste dag in Tokio

Japan, Tokio

Vandaag hoef ik niet zo vroeg op, dus ga ik lekker pas om half negen ontbijten.
Daarna bespreken we met de reisleidster wat vandaag nog mogelijk te doen is.
We besluiten een paar leuke wijken in Tokio te bezoeken.
Met een groepje gaan we op stap, dit keer zonder Manon, onze reisleidster.
We moeten nu dus zelf uitzoeken met welke treinen en metro’s we moeten reizen hetgeen hier nog niet mee valt gezien de talrijke trein -en metroverbindingen in de stad. Behalve het bepalen van de juiste lijnen is het ook nog een hele opgave om je weg te vinden op de diverse stations. Op zich staat alles wel goed aangegeven, maar de stations zijn vaak zo groot, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar al doende leer je het wel en met de ov-chipkaart werkt het allemaal prima. Binnen de stad zijn de metro’s en treinen vaak wel overvol, vooral in de spitsuren, die hier nogal een grote tijdspanne kennen. De meeste reizigers zijn dan mannen in nette 3-delige pakken, die naar hun werk gaan of terug komen.
Toch is dit wel leuk, omdat je echt deel uit maakt van de Japanners.
In eerste instantie gaan we richting het koninklijk paleis, dat in een groot park ligt. Helaas kunnen we er niet bij komen, omdat het park om een of andere reden afgesloten is. Achter de juiste reden komen we niet omdat de bewakers bij de ingangen voor geen meter Engels spreken.
We gaan daarom nog maar even in de naburige wijk kijken. Deze wijk was in de oude tijd het oorspronkelijke Tokio. Daarvan is niet veel meer terug te vinden op een enkel oud huis na. Voor de rest allemaal nieuwe hoge moderne gebouwen.
Na dit uitstapje rijden we met de trein naar de grootste en oudste begraafplaats van Tokio.
Het is leuk om daar eens over heen te lopen. Er liggen zowel zeer oude als gloednieuwe graven en grafstenen.
In de buurt is nog een heel leuk straatje met winkeltjes en restaurantjes.
Voor we hier weer vertrekken lunchen we nog wat op het station.
Daarna gaan we naar een van de grootste uitgangsgebieden van Tokio in de wijk Shinjuku. Het is een gebied met vele restaurants, grote winkels en veel neonreclame. We hebben eigenlijk het plan om naar een beroemd robot-restaurant te gaan, waar een robotachtige show wordt gegeven. Helaas blijkt dat dit nogal prijzig is en besluiten we het maar over te slaan. Vlakbij zijn er een aantal zeer kleine en smalle cafeetjes, die eigenlijk alleen maar bestaan uit een bar met een paar krukken ervoor, geschikt voor maximaal 8 tot 10 personen. Hier drinken we wat en lopen vervolgens nog wat rond in de gezellige wijk voor we gaan eten in een Britse pub. Het is opvallend, dat er vooral Japanners zitten.
Bij veel restaurants zie je vitrines met voorbeelden van maaltijden. Deze zijn zeer goed nagemaakt van kunststof en bijna niet van echt te onderscheiden. Voor het vervaardigen van deze kunststukjes bestaat er zelfs een aparte fabriek.
We sluiten de dag af in een wijk vlakbij ons hotel, die geheel in het teken staat van electronica. Hier vind je zeer grote zaken, waar alles op electronicagebied te koop is. Ook zijn er diverse zaken die vol staan met machines, waarop allerlei spellen gespeeld kunnen worden. En dat gaat gepaard met een enorme herrie. Overal op straat proberen opgedirkte meisjes in vreemde jurkjes klanten te vinden voor de restaurants en de speelhallen. Ook in deze wijk hangr het vol met neonreclames.
Op de terugweg naar het hotel drinken we nog wat in een bar.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Lijkt me erg vermoeiend al die stedelijke gebieden met de drukte , lichten en geluiden.

Margreet 2018-10-18 23:10:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.