Een dagtrip naar Kamakura

Japan, Kamakura

Om half 7 gaat de wekker alweer af omdat vandaag een bezoek aan Kamakura op het programma staat.
Na het ontbijt in het hotel vertrekken we richting station om met het openbaar vervoer naar Kamakura te reizen. Hiervoor moeten we eerst met een lokale trein in zo’n 20 minuten naar de rand van de stad rijden om vervolgens met een wat snellere trein in bijna een uur naar Kamakura te reizen.
Omdat we in het spitsuur reizen is het zeer druk op het station. De lokale trein is dan ook overvol. We moeten de groep over hele perron verdelen om allemaal in een keer mee te kunnen en het is dan nog proppen geblazen om in de trein te komen. We staan danook als haringen in een ton. Opvallend is hier in Japan dat iedereen in nette rijtjes op de trein wacht om in te stappen. De Japanners zijn hier heel gedisciplineerd in. Kom daar in Nederland maar eens om. In de trein is het ook heel stil. Men praat nauwelijks met elkaar. Wij vallen wat dat betreft ook meteen erg op.
De sneltrein, die we vervolgens nemen is gelukkig een stuk rustiger, zodat ieder al snel een zitplaats heeft.
In de treinen wordt op displays heel duidelijk aangeven waar je bent en hoeveel minuten het nog duurt tot volgende stations. Weliswaar in het Japans, maar ook op een grafische wijze, zodat het ook voor ons redelijk goed te volgen is.
Rond 10 uur komen we aan in Kamakura. Deze plaats was in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. De stad ligt aan
de grote Oceaan en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. Ten noorden van het stadje liggen prachtige tempels in de bossen.
Na een lekkere bak koffie om nog een beetje wakker te worden , gaan we dan ook op pad om deze te gaan bezoeken.
Als eerste bezoeken we de “Hasedera” tempel die erg fraai gelegen is tegen een heuvel. Vanaf het tempelcomplex is ook de zee mooi te zien. Ook hier komen weer veel Japanners op bezoek. Behalve de tempelgebouwen is er ook nog een grot, waar je via wat nauwe gangen doorheen kan lopen. In de grot zijn honderden kleine boeddha beeldjes opgesteld. Bij de tempel worden weer alle gangbare rituelen uitgevoerd.
Na deze tempel lopen we naar de “Kotukuin” tempel, die vooral bekend staat om een zeer groot boeddha beeld , dat hier op een groot plein staat. Het beeld dateert uit de 13e eeuw, is helemaal van brons en bijna 12 meter hoog. Een imposant gezicht.
Vanaf hier gaan we met een aantal reizigers terug naar het centrum van de stad om te gaan lunchen. Het wordt een Japans maal. Het is een beetje een gok met bestellen want de menukaart is er alleen in het Japans met wat onduidelijke fotootjes. Alhoewel het wat veel is, smaakt her wel goed. Het is wel weer wennen om met stokjes te eten.
In de middag bezoeken we nog de “Tsuragaoka Hachimango Shrine”, waarvan vooral het gebouw bijzonder fraai is. Ik sluit de middag af met een bezoekje aan een niet al te groot bamboebos met enorm hoge bamboestammen met een doorsnee van wel 10 tor 15 cm.
Rond 5 uur reizen we weer met de trein in omgekeerde richting terug naar Tokio. Het is weer minstens even druk als in de ochtend.
Terug in Tokio zoeken we in groepjes nog een restaurantje voor het avondeten voor de terugkeer naar het hotel.
Het was weer een drukke maar interessante dag met aangenaam weer (ca. 20 graden).

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooi verhaal ennmooue foto’s en goede indrijven de dag!!👍

Anja van Renswou 2018-10-16 17:50:48

Mooie reis zo te zien Jan , geniet ervan !

margreet 2018-10-17 11:39:49

Ziet er allemaal weer erg goed uit Jan, weer zeer mooie foto's ook😉

Marga 2018-10-19 19:49:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.