Penquins, seals, nog meer mooie stranden...

Nieuw-Zeeland, Moeraki

Goed geslapen en vroeg wakker. Wat is mooier dan de Zonsopgang op het strand !?! Bij de wc's opgefrist, omgekleed en op naar mijn volgende bestemming. Een stop gemaakt in Timaru, gezellig klein plaatsje. Daarna door naar Oamaru, daar wat rondgewandeld, naar de broedende pinquins gekeken, blue penquins!
Langs een kustroute doorgereden, gestopt bij weer een prachtig strand, verlaten, helder blauw water.
Bij Moeraki boulders geweest op Moeraki beach, grote ronde stenen op het strand, een apart gezicht, gevormd door rollende stenen die samen zijn geklonterd [ongeveer].
Daarna Moeraki in gereden naar de lighthouse, light house road, waar aan het einde seals en yellow eyed penquins leven. Daar een hele tijd gezeten en zeehonden gezien en pinquins. Heel heel heel erg gaaf. Eerst was er maar eentje, maar na wat geduld [in de koude harde wind] kwamen er steeds meer penquins aan land. Het is een heel ritueel hoe ze zich wassen en drogen voor ze waggelend en hoppend naar hun nest lopen. Geweldig gezicht!!!
En niet veel mensen weten deze plek en is geen toeristische attractie met tours, dus met maar een paar andere mensen....
Ook een hele mooie zonsondergang.
Nog gestopt bij Shagpoint en een paar zeehonden gezien, maar in middels was het aardig donker aan het worden dus zag niet zo heel veel.
Was eerst van plan om door te rijden naar Dunedin, er was een salsa feestje om tien uur, maar ik was zo moe, het was in inmiddels 9 uur, donker, een zijweg genomen naar een strand en daar geparkeerd en op de achterbank gekropen en gaan slapen.
Weer een geweldige dag gehad.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.