Queen Charlotte track ! :)

Nieuw-Zeeland, Picton

Om 8:45 vertrokken, na nog even gauw te betalen etc.
Op naar de boot van Cougar lines. Gauw wat spullen in een plasticbag gepropt, hadden niet begrepen dat onze bagage transport inbegrepen is in de prijs en mijn backpack voelt een stuk fijner !!! Een uurtje varen naar Ship cove, onderweg wat andere mensen gedropt.
En daar begon onze tocht, 71 km. lange walking track. Verdeelt in 3 dagen. Zonder tent en slapend in redelijk betaalbare accommodatie moet je het in 3 dagen lopen.
Het begon vrij steil omhoog, door mooie tropisch aandoende begroeiing. Ik loop een stuk sneller dan Nadia en loop mijn eigen tempo vooruit en wacht om de zoveel km./uren op haar! Het voelt fijner om in je eigen tempo te lopen. En af en toe een pauze is wel welkom.
Eerste dag was mooi, heerlijk weer, zonnig en niet te warm, koele bries! Wel een lange dag, uiteindelijk zon 28 km. gelopen en met een mooie zonsondergang de laatste kilometers...kwamen we net in het donker aan bij onze accommodatie, bij Noeline, homestay. Een lief oud vrouwtje, 82 jaar, die nog heel actief de wereld over reist in de winter maanden en een homestay runt om zo haar reizen te kunnen betalen! Eten gekookt, of wat je koken kunt noemen. Blik bonen, bouillon blokje en rijstnoedels. Maar hongerig en alles warm is lekker!!! Elkaar een voet massage gegeven en toen naar bed, waar ik al snel met een voldaan gevoel :) in een diepe slaap viel......

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.