Permablitz tour...

Nieuw-Zeeland, Katikati

Permablitz tour, eerst langs 3 verschillende tuinen die geblitzt zijn! Kijken hoe het er nu voor staat. Motel Katikati was de tweede die ze hebben gehad. En er is nog steeds een mooie, volop producerende groentetuin, die met veel liefde door de eigenaresse wordt onderhouden. De gasten mogen alles gebruiken wat ze willen!
Na een warme kop thee [verzorgt door het Motel] en de lunch verder met de middag.

's Middags een Green swap en uitleg over hoe dit werkt. Ook erg leuk om te zien. De Green Swap zijn Ooooby's , out of our one backyard! Ze komen 1x per maand samen.
Je neemt mee wat je kunt missen, wat je teveel hebt en zelf niet opgebruikt en deelt je producten, spullen met de andere mensen. Iedereen neemt mee wat hij op dat moment heeft en je kunt mee terug nemen wat je wilt. Ik kwam met 6 eieren in mijn zelfgemaakt mandje en kwam terug met: Mint, rabarber, kaas, sla, sugar snaps, wat manderijnen en citroenen. Je kunt van alles meenemen, ook spullen als tuingereedschap, glazen potten, tuinpotten, wat je maar kunt missen of niet meer gebruikt. Heel leuk om te doen en te zien dat het werkt. Het is een goede manier om mensen te leren kennen, je communitie te leren kennen!

Hugo en Carolyn, die dit allemaal vrijwillig organiseren, hebben zeker mijn bewondering. Een mooie missie om de wereld en hun communitie te helpen! Veel werk en inzet, met veel enthousiasme en energie.
www.permablitzbopnz.net

Foto onder is van een kippenhok bovenop een compost bin.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dit is wel iets voor jou wie weet wat je nog eens gaat doen.

Marianne 2013-07-16 14:55:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.