Earth plaster...

Nieuw-Zeeland, Otaki

We hebben een mix gemaakt van clay [opgegraven uit de tuin onder de topsoil] en kranten om de muren mee te bewerken. Kranten in stukken scheuren [leuk klusje, zitten in het zonnetje , genietend van alle vogel geluiden om je heen en het uitzicht van de ondergaande zon in de verte, heel vervelend !!!] Kranten weken in water, en in de cementmolen met stenen tot fijne vezels gemalen. Daarna vermengen met de klei en laten uitlekken tot een goede dikte heeft om te gebruiken.
Hun Farmstay is een eco-home, helemaal gemaakt van producten van hun farm. Solar power en watersysteem, compost wc et.... Aanrader om te verblijven als je hier in de buurt bent ;) !

Aan het einde van de middag de berg omhoog beklommen over de bovenrand gelopen naar de andere kant. Genietend van de zonsondergang en het mooi uitzicht. Vandaag kon ik ook goed Mt. Taranaki in de verte zien liggen. Via de andere kant weer omlaag. Deze route bevalt mij beter, eerst steil omhoog en geleidelijk aan naar beneden. [Steil naar beneden is altijd lastiger!]

En boek uitgelezen.... gelukkig net op tijd, was erg fascinerend en roept veel vragen op, wil nog veel meer lezen !!!
[Hidden Nature , The Startling Insight of Viktor Schauberger, Alick Bartholomew]

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.