Hanawera

Nieuw-Zeeland, Otaki

Gary en Emily wonen hier al 25 jaar en hebben een mooi opgezette perma cultuur farm. Ze hebben een aardig stuk grond met veel verschillende dingen. Een stuk bos, met native bush en timber trees, Naaldbomen voor het hout. Koeien voor het vlees, en schapen voor het vlees en de wol. Kippen voor eieren en mest en vleeskippen. Eenden, goed voor pest controle zoals slakken. Varken, als huisdier en voor de manure, poep voor in de compost. Groenten tuin en veel kruiden. Een food forest. Verschillende vijvers om een natuurlijke omgeving te creëren voor al het wilde leven eromheen, vogels, kikkers, vissen. Een mix van vele verschillende dingen om een samenwerkende natuurlijke en voedingsrijke omgeving te creëren.
Ze hebben ook een eco farm stay met een bio filtert zwembad, die mensen kunnen huren voor een relaxed weekendje weg in een rustige omgeving.

Het ligt vrij afgelegen tussen Levin en Otaki. Om een zijweg vanaf de main road. In de verte kun je de zee wel zien, zon 10 km. hier vandaan.

Gary geeft les in perma cultuur en adviseerd mensen in het opzetten van ecologische bedrijven en huizen. Ook schrijf hij boeken en is een natuur filosoof. Ik heb een deel van een boek van hem gelezen, wat volgens hem de oplossing is op het overleven van mensen en het behoud van de wereld, zelfvoorzienend en duurzaam leven, samen werken. Heel interessant.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.