Compost time.......

Nieuw-Zeeland, Katikati

's ochtends eerst gefietst [yeeuuhh eindelijk weer eens lekker gefietst, helaas moet je hier wel een helm op, dus niet de wind in je haar ....]

Voor de lunch een presentatie gekeken over het maken van compost en het belang ervan.
Na de lunch aan de hot compost pile gaan werken. Rex heeft eerst gras gemaaid. Gras verzameld en laag voor laag de berg opgebouwd. Was weer erg leuk om te doen en te leren en horen waarvoor je alles toevoegd en hoe het systeem werkt. Hoe je zorgt dat het niet gaat rotten en een bepaalde tempratuur wilt bereiken zodat het snel bruikbaar is. Als je zelf een composthoop in de tuin maakt en alles er gewoon in dumpt duurt het vaak lang voor het echt te gebruiken is. Een met een goede vruchtbare compost een tuin opbouwen geeft een vruchtbare aarde voor een hele lange tijd en hoef je niet regelmatig met voedingsstoffen te sprayen.

Einde van de middag een film gekeken over ''Food Forest'' een permacultuur systeem. Een eigen selfsustainable forest creeren, met weinig onderhoud en een doorlopende cyclus van vruchten aan de bomen en planten die er groeien. Heel interessant.
[geoff lawton, establishing a food forest]

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.