Weer lekker buiten aan het werk.....................

Nieuw-Zeeland, Katikati

Vanochtend buiten gewerkt. Onkruid gewied en op de composthoop gegooid. Morgen gaan we een echte compost hoop opbouwen. Daarna aardappelen en jeruzalem artitjoks geoogst. Waar ik vanavond een soepje van ga maken.

Heerlijk om weer buiten aan het werkt te zijn. Het is ook prachtig weer, blauwe lucht, 24 graden.

Jo verteld veel en probeer elke dag een les te leren en heeft daar studie materiaal bij. Dingen die je kunt lezen of op de computer kunt bekijken. Wat ik in ieder geval van elk wwoof adres mee krijg is hoe belangrijk het is om een goede vruchtbare grond te hebben en hoe je dat met een goede composthoop kunt bereiken. Over hoe Stikstof en koolstof belangrijk zijn in de aarde en welke planten dit geven aan de compost. Of welke planten je naast elkaar plant om dit toe te voegen aan de aarde.

Het is interessant om te weten dat alle carbon= koolstof in de lucht het gene is wat we missen in de aarde om onze planten voldoende te voeden. De truc is om dit door goede teelt dit weer om te draaien ;) !
[busby road 319= 3,19 km. vanaf de mainroad]

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Dit is heel wat anders en het past ook meer bij je maar je zal nog veel andere dingen gaan doen.Leuk hoor veel plezier.xxxx

Marianne 2013-05-14 19:29:11

Eindelijk weer waar je voor gegaan ben. Je klonk ook blijer. Geniet er maar van.

Bernard 2013-05-14 20:17:02

Hoorde pas ook van iemand die regelmatig bij laag water zeewier gaat snijden en zijn tuin daarmee beest voor de mineralen, die de oogst hoge voedingswaarde geven. Doen ze dat daar ook?

Sandra 2013-05-14 22:21:09

Bemest dus . . . :-)

Sandra 2013-05-14 22:21:48

ja, zeewier is heel goed als voeding. Je kan het ook laten trekken in water en dat als vloeibare voeding gebruiken als de planten het nodig hebben. Kan je ook met dierenpoep doen trouwens.

Irene1982 2013-05-15 08:45:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.