Cape Reinga

Nieuw-Zeeland, Paihia

Vandaag een tour gemaakt naar het noordelijkste gedeelte van New Zealand. Cape Reinga, een heilige, spirituele plek voor de Maori's! Een plek waar de geesten van de overledenen heen reizen en vanaf daar verder reizen, weg van het land.
Een korte wandeling gemaakt door een Kauri bos [Kauri= inheemse bos, waar nog maar 3% van over is].
Gereden over 90 miles beach. Van de Sanddunes afgesurfed [eng, maar gaaf!!!].
Lunch in de Tepokupoku Bay en toen een wandeling naar The Ligth house op Cape Reinga.
Op de terug weg "famous Fish and Chips"gegeten, niet echt heel lekker volgens mij. Maar de vis is dagvers, wordt daar in de haven aan land gehaald.
Mooie, gezelllige dag gehad, leuke groep!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik had in Engeland precies dezelfde ervaring met "fish and chips". Het ziet er verder allemaal bewijs mooi uit. Lekker om de stad uit te zijn? Hier lijkt de lente eindelijk gearriveerd. Gisteren met 16 graden buiten in het zonnetje gezeten. Vandaag beloofd net zo mooi te worden. Gek idee, dat onze dag nu net begint en die van jou alweer bijna is afgelopen :-) Knuffel!

Sandra 2013-03-06 08:11:07

Hoi Irene, heb al je stukjes tot heden even gelezen. Leuk ook de foto's! Wij zijn ook in Pahia geweest en hebben toen een zeiltochtje gemaakt, was toen ook bewolkt. Ik ben inmiddels terug van heerlijk (zonnig :-p) weekje wintersport en begonnen in mijn nieuwe baan. Het is relaxt opstarten, ik heb nog geen opdracht dus alle tijd om de organisatie te leren kennen, nieuwe mensen te ontmoeten en mijzelf in te lezen! En dat kan ook vanuit huis, daar geven ze veel vrijheid in! Misschien binnenkort keer skypen?

José 2013-03-06 17:37:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.