Torrey

Verenigde Staten, Torrey

Vandaag staat er een bezoek aan het Capitol reef op het programma!
Het langgerekte Capitol Reef National Park bestaat uit twee delen. In het noorden ligt Cathedral Valley, een woestijnlandschap met daarin hoog uitstekende zandstenen rotsen die door hun vorm aan kathedralen doen denken. Het voornaamste geologische fenomeen in het zuiden is de Waterpocket Fold, een rechte, 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. De immense wanden van deze plooi bestaan uit rotslagen die zijn gevormd tijdens verschillende geologische tijdperken. Die wanden zijn door krachten in de aardkorst helemaal schuin gedrukt, waardoor de verschillende rotslagen zichtbaar zijn geworden. Midden tussen de kale rotsen vind je ook nog een prachtig begroeid gebied rondom de Fremont River. Mormoonse kolonisten hebben hier vroeger een nederzetting gesticht, waar zij gewassen teelden en boomgaarden aanlegden.

Capitol Reef ligt in het zuiden van de staat Utah. De belangrijkste toegangsweg is de UT-24, die het park over een afstand van ongeveer 17 mijl van oost naar west doorsnijdt. Aan die weg ligt het enige Visitor Center; daar begint een 10 mijl lange zijweg die naar het zuiden loopt. De overige wegen in het park zijn onverhard; de voornaamste onverharde wegen zijn de Burr Trail (in het zuiden), de Notom Bullfrog Road (in het oosten), de Hartnet Road en de Caineville Wash Road (beiden in het noorden).
ER ZIJN GEEN RESTAURANTS IN CAPITOL REEF!!!! PICNIC MEENEMEN!!!
Let erop dat het berijden van de Cathedral Valley Loop in Capitol Reef National Park door autoverhuurbedrijven niet wordt toegestaan.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoe was de picnic?

Didier 2016-07-08 05:58:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.