Rapid City

Verenigde Staten, Rapid City

BEZOEK BADLANDS NP

De Lakota Indianen noemden dit gebied “mako sica”, en de vroege Franse pioniers gaven het de naam “les mauvaises terres à traverser”; beide benamingen betekenen bad lands (slecht land). De voornaamste blikvanger isThe Wall, een smalle, grillig gevormde rotsketen met een lengte van ongeveer 100 kilometer, die parallel loopt aan de White River. De rotsen zijn opgebouwd uit verschillend gekleurde, horizontale lagen; de onderste lagen zijn ongeveer 70 miljoen jaar oud, de bovenste lagen zijn ongeveer 30 miljoen jaar geleden ontstaan. De bizarre vormen van de rotsen zijn voornamelijk veroorzaakt door watererosie. Dit proces duurt nog steeds voort; geologen verwachten dat de Badlands over zo’n 500.000 jaar volledig zullen zijn weggesleten.
Aan weerszijden van The Wall vind je een uitgestrekt, glooiend prairielandschap, waar meer dan 50 verschillende grassoorten voorkomen.
Deze begroeiïng is typerend voor gebieden die te droog zijn voor bomen, maar te nat voor woestijnen. Een mixed-grass prairie bevat zowel lange als korte grassoorten, en een rijke variatie aan andere planten.
Het is een ideaal gebied voor prairiehonden, gaffelantilopen, bizons, coyotes en dikhoornschapen.
Badlands National Park ligt in het zuidwesten van de staat South Dakota. Het drukst bezochte gedeelte ligt in het oosten van het park; er zijn hier drie belangrijke toegangen. Twee daarvan kan je bereiken via Interstate 90, de snelweg die ten noorden van het park loopt.
tip bezoek van Walldrug store ten noorden van Badlands
Wall is located in
Western South Dakota and is situated on Interstate 90 at mile markers 109 & 110.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.