Rapid City

Verenigde Staten, Rapid City

Van Hot Springs naar Rapid City ONGEVEER UURTJE RIJDEN.
VIA CUSTER STATE PARK, STATE ROUTE 87 : NEEDLESS HIGHWAY
Needles Highway is een prachtige, 14 mijl (23 km) lange route die van het midden van het park tot aan de noordwestelijke ingang loopt. Het is een onderdeel van de 39 mijl lange State Route 87. Het is een erg smalle weg door een prachtig bosgebied met veel ruige granieten rotsen, die als naalden de lucht in lijken te steken. Vandaar de naam. In het begin is er maar nauwelijks gelegenheid om te stoppen, er zijn vrijwel geen pullouts. Maar even verder liggen er diverse parkeerplaatsen, zodat je de auto even aan de kant kunt zetten om de mooie omgeving goed te kunnen bekijken. Een van de meest opvallende rotsformaties is Needles Eye, die zo is genoemd vanwege de opvallende smalle opening die door de kracht van de wind, de vorst en de dooi is gevormd.
Net als bij de Iron Mountain Road passeer je diverse smalle tunnels, de smalste tunnel aan de Needles Highway is slechts 2.54 meter breed.
Omdat het verkeer vanuit beide richtingen van de tunnel gebruik mag maken, moet je voordat je de tunnel inrijdt goed kijken of er geen tegenliggers aankomen. Direct voorbij deze extreem smalle tunnel kom je bij het pitoreske, door kleine rotsen omgeven Sylvan Lake. De parkgrens ligt daar kort voorbij, de weg eindigt aan State Route 16, ruim 3 mijl ten zuiden van Hill City en 10 mijl ten noorden van Custer. De Needles Highway is elk jaar gesloten van begin november tot begin april (afhankelijk van de weersomstandigheden.)
Custer State Park ligt in het heuvelachtige landschap van de Black Hills in South Dakota; met een oppervlakte van 287 km² is het een van de grootste staatsparken van Amerika. Het is vooral populair vanwege de vele recreatieve mogelijkheden. Er lopen een aantal mooie routes door het park, die geschikt zijn voor auto’s, motors en fietsen, en er zijn ook erg veel wandelmogelijkheden.
Een andere populaire activiteit is het wildlife watchen; er leven meer dan 1500 bizons in het park, er zijn prairiedogtowns waar je vlak naast de weg heel veel prairiehonden kan zien, en er lopen burros (ezels) in het park rond die zich gewillig laten aanhalen en fotograferen. Vooral voor kinderen is dit erg leuk. Verder komen er berggeiten, dikhoornschapen, diverse soorten herten, elanden, coyotes en diverse katachtigen, zoals de bergleeuw en de bobcat, in het park voor.
BEZOEK AAN MOUNT RUSHMORE EN HET CRAZY HORSE MEMORIAL
MOUNT RUSHMORE , één van de grootste attracties van South Dakota. U ziet hier de uitgehouwen hoofden van vier Amerikaanse presidenten, George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Het heeft 14 jaar gekost om deze enorme hoofden uit te houwen. Vlakbij Mount Rushmore vindt u het Crazy Horse Memorial, een uitgehouwen beeld van Sioux-krijger Crazy Horse. Wanneer het beeld af is, zal dit het grootste beeldhouwwerk ter wereld zijn.
Het beeldhouwwerk bestaat, van links naar rechts, uit de gezichten van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Deze vier presidenten stonden, in de visie van Gutzon Borglum, symbool voor de eerste 150 jaar van de Amerikaanse geschiedenis.
George Washington (1732-1799) vertegenwoordigt, omdat hij de eerste president van het land was, de geboorte van de Verenigde Staten.
Thomas Jefferson (1743-1826) was de derde president. Een van de belangrijkste gebeurtenissen tijdens zijn presidentschap was de aankoop van ruim 2 miljoen km² land dat op dat moment aan Frankrijk toebehoorde; het grondgebied van de Verenigde Staten verdubbelde hierdoor. Borglum noemde Jefferson het symbool voor de groei van het land.
Abraham Lincoln (1809-1865) was de 16e president. Hij kreeg te maken met de grootste interne crisis die het land ooit heeft meegemaakt, de Amerikaanse Burgeroorlog. Lincoln vertegenwoordigt in het beeldhouwwerk het behoud van de natie.
Theodore Roosevelt (1858-1919), de 26e president van het land, leverde een belangrijke politieke bijdrage aan de bouw van het Panama-kanaal. Hij staat daarom symbool voor de ontwikkeling van de Verenigde Staten.
Mount Rushmore via route 244
CRAZY HORSE MEMORIAL
Het Crazy Horse Memorial is de grootste sculptuur ooit door mensen gemaakt. Het beeld stelt de belangrijke indianenleider Crazy Horse voor, zittend op een paard. Op dit moment is alleen nog het gezicht van Crazy Horse helemaal klaar, aan zijn torso, zijn armen en het paard wordt nog volop gewerkt.
Het project is een antwoord van de Native Americans op de nabijgelegen sculptuur Mount Rushmore, waar de hoofden van vier Amerikaanse presidenten zijn te zien. Het belangrijkste verschil tussen beide monumenten is dat Mount Rushmore voor een belangrijk deel is gefinancieerd door de overheid, terwijl de bouw van Crazy Horse Memorial geheel wordt bekostigd door middel van giften en entreegelden. Vanwege de omvang en de beperkte financiële middelen is de bouw van Crazy Horse Memorial een bijzonder tijdrovend project; de eerste werkzaamheden zijn gestart in 1948 en het zal naar verwachting nog vele tientallen jaren duren voordat het beeld af is.
Als je het terrein oprijdt kom je allereerst bij een grote parkeerplaats. Vandaar loop je naar het Visitor Complex, dat bestaat uit een Welcome Center, het Indian Museum of Native Americans en het Native American Educational and Cultural Center. De eerste vleugel van the Indian Museum of Native Americans werd in het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw gebouwd, de collectie breidt elk jaar uit dankzij donaties van indianen die oude gebruiksvoorwerpen en kunstwerken ter beschikking stellen. Zowel in 1996 als in 1998 is de expositieruimte flink uitgebreid, in 1996 werd het Native American Educational and Cultural Center aan het museum toegevoegd, en in 1998 werd het immens grote Welcome Center geopend. In het NAECC kunnen culturele voorstellingen worden gegeven of films worden vertoond.
Crazy horse via route 385
De toegangsprijs voor het park bedraagt $ 6,- per persoon of $ 15,- voor een auto met inzittenden. Het toegangsbewijs is 7 dagen geldig (info 2010).
WIND CAVE nationaal park, veel wildliffe en largest cave in the world
TOWN HOUSE MOTEL
210 St Josephstr Rapid City SD
check in : 15u
check out : 10u
gratis wifi
gratis parking
ontbijt inbegrepen

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Net de foto's bekeken van gisteren,prachtig (amazing!!)

Sabine,Yves,Kelsey en Jesse... 2016-06-27 16:23:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.