Van Moab naar Montrose

Verenigde Staten, Montrose

Het is 19.45 uur en we zitten voldaan op het terras van ons nachtverblijf Red Arrows Inn na het genieten van een drie sterren maaltijd bij Teds Steakhouse hier naast de deur. 12 uur geleden zat ik nog aan mijn eerste bak koffie in de schaduw van een boom in Moab wakker te worden. Rustig inpakken en aanvegen. Om half tien reden we richting Montrose. Zij (the lady van de routeplanner) wilde ons rechtsom hebben, maar wij eigenwijs linksom. Na een aantal mijl had ze het door en bij Hole in the Rock had ze zich er mee verzoend dat we vandaag de191, 46, 90, 145, 62, 550, en de 50 zouden rijden. De 191 en de 550 zijn Interstate, dus enigszins druk. De andere zijn heel rustig. Op de 46 en de 90 moeten we een aantal keer in de remmen voor overstekend groot wild. Het gebied is uitgestrekt en eenzaam. Hier en daar een ranch en een kleine gemeenschap met de ironische naam Paradox of Bedrock. Koffie gedronken in Naturita tegenover de school op de voorlaatste dag voor graduation. De patatzaak stroomde vol met puberleerlingen , dus duurde het even voor onze koffie klaar was. Door gereden naar Norwood waar we in een westernbar lekker geluncht hebben. Daarna de bergen in. Het begint hierop Zwitserland te lijken. Op Devil Divide Pas gestopt om een foto te maken. Daarna via de 550 noordwaarts naar Montrose ,waar onze kamer nog niet klaar was. Doorgereden naar het museum of Mountain west. Een particulier museum, vergelijkbaar met het museum in Kootwijkerbroek en een klein openluchtmuseum. We kregen een rondleiding van een Vietnamveteraan die sinds kort als vrijwilliger in het museum werkte.Hij werkte met een opschrijfboekje.We hadden een goed contact met hem. Hij vertelde over de moeite die hij had gehad na Vietnam. Na 2 uur was het tijd om te sluiten en voor ons om naar het motel terug tekeren en in te schrijven en om te gaan genieten van ons lekkerste diner op Amerikaans grondgebied tot nu toe.
Gerrit

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuk, al jullie belevenissen te lezen!! Jullie hebben het naar de zin!, ...kunnen wij wat van jullie warmte meenemen naar Ijsland volgende week? Middelen levert aan beide kanten ong.22 graden op!! Mooi toch? Liefs van ons😎😎

Reny& Elzelien 2016-06-10 20:35:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.