Aktie op de Via Francigena

Frankrijk, Trépail

Bonsoir!

Aktie op de Via Francigena. 25 kilometer gelopen vandaag een bijzondere mooie maar ook moeilijke dag. Vooral voor Mark. Van Reims naar het gehucht Trépail met ca 500 inwoners in de Champagnestreek.
We zijn vroeg gestart rond 7:30 uur na een croissant en een kop koffie. Startpunt was het plein voor de Kathedraal. Daarna een kilometer of 8 langs een kanaal waar de eerste bewegwijzering van de Via Francigena te vinden was. Het deed me goed en gaf me energie want deze weg leidt naar Rome. Onderweg zoals het hoort regelmatig een versnapering genomen. Na een kilometer of 10 begon Mark duidelijk langzamer te lopen. We spraken af ieder zijn eigen tempo. Met als resultaat dat ik hem regelmatig even kwijt was. Mark had het zwaar vandaag, hij kwam erachter dat hij ergens in zijn bovenbenen ook spieren had zitten.
Die spieren bleven hem tot aan het einde plagen. Het was nog net lopen en dat het pijn deed was duidelijk te zien. En we moesten nog dik 10 kilometer, arme Mark. Vooral het laatste stuk was heel heel zwaar, door modderpaden, kuilen, gaten, over en onder omgevallen bomen en zelfs springen over plassen om natte voeten te voorkomen. Ik vond het knap van hem. Hij was wel sjagerijnig als je hem wat vroeg maar hij hield vol. Een echte vent. Dit laatste stuk van de route van vandaag was wel het zwaarste sinds Maastricht. De tocht duurde zo lang omdat we in een dorpje 5 kilometer voor het eindpunt boodschappen moesten doen, de winkel ging pas om 16:00 uur open. Doorlopen betekende vanavond geen eten op tafel. Zelf kokkerellen, het werd een oerdegelijke Nederlandse maaltijd, het smaakte heerlijk. Alleen geen chocoladevla als toetje want dat hebben ze hier niet. 🧐
Qua weer liep de Heilige Franciscus wel met ons mee. Een paar druppels niet eens de moeite waard om uit de lucht te laten vallen. Wat wel frappant was, toen we om 17:50 uur op de eindbestemming nog onder een afdak stonden uit te puffen, met een glas champagne kwam er een hoosbui van een minuten of 10. Het kon ons niets schelen de champagne smaakte prima, dik verdiend vinden wij.
Ik heb wat fitheid een topdag gehad. De rustdagen, minder gewicht in de rugzak en de nieuwe schoenen hebben mij goed gedaan. Ik ben nog niet eerder zo fit op een eindbestemming aangekomen.
Morgen naar Chalon-en-Champagne. Weer 25 kilometer, gelukkig nauwelijks heuvels.Ik vraag jullie om een allemaal voor Mark te duimen. Mark ligt nu op bed. Of hij die fles witte wijn nog op krijgt?
Ik denk het niet. 😉
Tot morgen! 🍀

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Leuk om te lezen, maar doe je wel voorzichtig met Mark. Hij mag zondag ook nog met ons mee 😉 Heel veel succes en plezier samen morgen en voor jou Fase heel veel plezier, moed, kracht en doorzettingsvermogen. Het schijnt echt heel mooi te zijn in Rome 😘

Wilma 2018-03-30 22:29:36

Dag Wies! Mooi dat je dag vandaag TOP is geweest. Je mede pelgrim Mark zou morgenochtend kunnen beginnen (voor het ontbijt) met 2 paracetamol ! Tegen de spierpijn. Helpt goed. Fijne tijd samen!

Bernadette 2018-03-30 22:35:48

Wat een dag ,Ik zie aan de foto,s dat je aan het genieten bent. Maar ook heel veel medelijden met Mark . Zijn toch 25 km en morgen weer. Veel succes morgen en pas een beetje op Mark .😘

Doortje 2018-03-30 22:36:15

Hoi Jullie beide, begrijpelijk dat Mark het moeilijk heeft, nog niet jou ervaring Wies, morgen iets rustiger aan mischien? Welk merk bubbles hebben jullie gedronken? Pommery, Moët e Chandon, Pieper Heidsieck of zo? Allemaal lekker....... Succes morgen, word vervolgd......

Kees 2018-03-30 23:09:58

Wat een kanjer, die man van mij. Maar dat wist ik natuurlijk al. En jij ook, hoor Fass. Hopelijk valt het morgen mee met de spieren. Heel veel plezier samen en allebei een dikke kus 😘

Germa 2018-03-30 23:17:26

Jouw conditie wordt natuurlijk steeds beter dat begin je nu te merken. Veel succes samen, ik hoop dat jullie goed geslapen hebben en dat Mark opgeknapt is. Ik wens jullie een fijne wandeling vandaag.

Esther Dings 2018-03-31 08:21:14

Lekker trappelen en goed genieten Nog 1 dag en dan is het weer april Zet en op

Anke 2018-03-31 10:41:55

Voor de wandelaars in Frankrijk prettige paasdagen en keep on walking.Prachtige reisverhalen lezen we elke dag met veel plezier,en Wies,je kunt ook nog lekker koken!!!What a man what a man.Lucky Marielle.

Ans germany 2018-03-31 10:47:03

Weer een prachtig verhaal en mooie foto’s ! Je bent een kanjer !! Heel veel loop plezier en voor Mark een dikke 👍👍👍 Groetjes vanaf mijn ligbedje in de zon op Kaapverdië 😘😘

Ine 2018-03-31 14:23:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.