Mooie vergezichten op de bergen

Italië, Castrocielo

Vanmorgen stonden we om 6 uur op, het was koud in ons pelgrimsonderkomen! Ik had gelukkig een warme deken op mijn bed. Om half 7 vertrokken we al over mooie paadjes en weggetjes met de rijzende zon. We volgden het visteken, maar al snel kwamen we bij 3 paadjes in een bos zonder visteken, één pad omlaag naar het riviertje en twee omhoog. Els nam één van de paden omhoog en dat bleek het goede pad te zijn!

Na 8 km hadden we een barretje in Ceprano en hebben we heerlijk in de zon gezeten. We moesten nog kaas kopen maar zagen dat alle winkels dicht waren, 25 april is Bevrijdingsdag in Italië. We zagen later een grote supermarkt die wel open was.

De route ging verder over onverharde paden en verharde weggetjes met leuke klaproosveldjes en mooie vergezichten op de bergen. Deze bergen zijn volgens Ben de Apennini Meridionale.
Het werd warm; 29 graden en er waren geen barretjes meer en ook geen bankjes. We vonden een mooi plekje bij een waterstroompje met wat keien. Heerlijk! Eerst met de voeten in het water en daarna geluncht en uitgerust, wat een mooie plek was dat!

Daarna weer verder. Het laatste stuk vond ik wel zwaar; we liepen over een kaarsrechte asfaltweg evenwijdig aan de autoweg naar Napels (die lag zo'n 200m links van ons) en het was tamelijk warm in de zon. Nadat we deze autoweg gekruist hadden via een brug, kwamen we al gauw bij een bar waar we koel water met een cappuccino dronken. Ons verblijf in een agriturismo vlak vóór Aquino was daarna niet ver meer. Dit verblijf was een heel groot verschil van waar we gisteren zaten! We kregen een ruime koele kamer met een fijne badkamer. De man liet ons zijn hele terrein zien; het was een groot complex en toch heel rustig. Er zou een paardenrijschool moeten zijn maar ik zag nergens paarden.

In de buurt lagen resten van een Romeins theater, dat hebben we bekeken, daarna hebben we een wijntje gedronken. Om 8 uur kregen we een heerlijke antipasto met groenten en samen een pizza. Het was toch wel veel, maar wel lekker!

Afstand: 28km
Adres: Agrituristica centro hippico La Staffa bij Aquino

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooi verslag, wat een vrijheid, ben jaloers! En steeds een lekkere cappuccino en een lekker wijntje. Groetjes en knuffeltjes van Puck!

Desiree 2019-04-26 07:20:42

Hallo Dorothée! Wat leuk om te lezen dat jullie weer op pad zijn! Ik volg je blog vanaf de eerste dag, ik lees dat in trein op weg naar mijn werk. Kwam er niet eerder toe om te reageren, maar weet ik dat jullie met belangstelling volg. Wat maken jullie weer leuke dingen mee, en wat een mooie foto's zeg! Ik moet zeggen dat je verslagen me echt weer inspireren, heb er weer ongelofelijk veel zin in. Toevallig heb ik net op de dag dat ik je eerste verslag las, mijn vlucht naar Lucca geboekt! Toeval?? Wellicht. Afgelopen herfst liep ik van Vercelli naar Lucca, prachtig! Geweldig mooi weer ook. Dit jaar wordt extra leuk voor me, omdat mijn oudste zoon Wouter (26), de eerste week meeloopt van Lucca naar Siena. Ik ga daarna alleen door naar Rome. Leuk he? We vertrekken de 22e september. Jullie liggen dus welgeteld één hele etappe op me voor, en ik ben ook al aan het nadenken over de vraag 'cosa viene dopo'? Want dat ik na Rome niet stop, staat vast. Ik wens jullie voor nu alle goeds onderweg, doe de hartelijke groeten aan Els en wens jullie een buon camino! Groetjes, Hans.

Hans Jonkers 2019-04-26 08:40:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.