Vertraging, conchitas en flores.

Chili, Santiago de Chili

Vandaag zijn we aangekomen in Santiago de Chili. De vliegreis was een lange slopende reis met krappe zitplaatsen, herrie en droge lucht. Dus het slapen ging moeilijk. Ondanks dat hebben we bij elkaar toch wel een uurtje of 5 geslapen. Helaas hadden we ook nog vertraging. Op de planning stond een tussenlanding op Buenos Aires airport in Argentinië. Maar daar hadden ze last van hele dichte mist dus weken we uit naar Montevideo in Uruguay om te tanken en te wachten totdat de mist in Buenos Aires opgetrokken was. Dit duurde zo'n 2 uur. Toen we uiteindelijk op Buenos Aires airport klaar stonden om door te vliegen naar Santiago de Chili moesten we weer wachten omdat het te druk was met vliegverkeer en vertrokken we nog 30 min later. Uiteindelijk waren we pas om 14 uur in Santiago de Chili in plaats van 9 uur. We werden door een vriendelijke jongeman en chauffeur naar het b&b gereden. Tijdens de rit hebben we de eerste indrukken opgedaan van Chili. Het eerste wat opviel is dat de bomen een keer niet groen zijn, maar bruin. Het is hier winter en de bomen zijn ook in winterstand. Behalve de palmbomen die gewoon tussen de belabberde loofbomen staan. Best een vreemd gezicht. Daarnaast viel op dat er in Santiago de Chili nog heel wat te halen valt op het gebied van schoonhouden van de natuur/ afval verwerking. Uiteindelijk kwamen we aan bij onze b&b en we werden warm in het Engels onthaald. Het is een klein b&b, heel pittoresk gebouwd in de 18e eeuw, helemaal vol met schelpen en bloemen. Echt zo ontzettend gezellig. We voelen ons hier helemaal prettig.


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Zo, de kop is er af. Ben benieuwd naar de rest van het verhaal. Veel plezier.

Winfred 2015-07-09 06:56:42

Mogelijk hebben jullie recht op een financiƫle vergoeding vanwege de lange vertraging: Heb ik ook recht op een vergoeding? Komt u door de vertraging drie uur of later aan op uw eindbestemming? Dan hebt u recht op een vergoeding. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald. Hoe hoog de vergoeding is, is afhankelijk van de afstand die u vliegt. Hieronder leest u welk bedrag u kan krijgen: EUR 250 per passagier voor alle vluchten tot en met 1500 kilometer; EUR 400 per passagier voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1500 km. En voor vluchten van of naar een land buiten de Europese Unie die tussen 1500 en 3500 km lang zijn. EUR 600 per passagier voor alle vluchten van of naar een land buiten de Europese Unie van meer dan 3500 km. Komt u minder dan vier uur later aan op uw eindbestemming? Dan mag de luchtvaartmaatschappij u 300 euro betalen.

Rindert 2015-07-09 06:58:13

Fijn dat jullie, wel erg vertraagd, in Santiago zijn aangekomen. Misschien heb je recht op een vergoeding, maar misschien is dat afhankelijk van de vliegmaatschappij.

Ben Dijkhuis 2015-07-09 09:43:19

Hey, Goed om te lezen dat jullie veilig zijn aangekomen. Veel plezier met jullie reis.

Paula 2015-07-09 14:09:32

Leuke reisblog van Pindat. Ik ben benieuwd hoe het jullie vergaat op deze grote reis. We spreken elkaar nog.

Cor en Elly 2015-07-09 16:33:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.