De Maas verder stroomafwaarts

Nederland, Boxmeer

Met Nico en Catharien s'morgens om half negen in Hilversum afgesproken om samen met z'n vieren met de trein naar Boxmeer te reizen. Dat gaat via overstappen in Utrecht en Nijmegen. Na anderhalf uur komen we aan op het station van Boxmeer. De haven gebeld of ze een taxibedrijf wisten. Dat was niet nodig. Ze kwamen ons wel ophalen in een bruine Duster. Dat bleek een opvallend ruime Dacia te zijn. Gezellig pratend over elektrische boten met een vaste ligplaatshouder en eigenaar van de Duster, werden afgeleverd aan de haven. Daar kwamen weer zoals inmiddels gebruikelijk een aantal motorbootvaarders de CO2-ZERO bewonderen en stelden een heleboel vragen. Leonie gaf ze onze flyer om de tijd van praten wat te verkorten omdat we vandaag Appeltern willen bereiken. We hadden daar een hotel en diner gereserveerd.
Om goed twaalf uur vertrokken we . Na een uurtje varen viel op dat de snelheid uit de boot was. Om 5 knopen te kunnen varen moest veel energie meer dan 150 Amp worden aangesproken. Wat zou er aan de hand zijn? Iets in beide schroeven? Want beide motoren hadden heel veel energie nodig om onze gebruikelijke snelheid te kunnen varen. In Cuyk is er aan de Maas een soort van vluchthaven. Daar maar even afgemeerd om de kijken wat er aan de hand is. De fiets verwijderd van het zwemplateau en Rob plat op zijn buik voelen aan de schroeven. Het werd al snel duidelijk. Een massa waterplanten hadden zich om de schroeven genesteld. Het kostte best wat moeite om alles eraf te krijgen. Na een 20 minuten zijn we weer verder gevaren. Alles liep weer als een zonnetje. Om een uur of zes kwamen we in Appeltern aan bij het hotel Moeke Mooren met een grote aanlegsteiger aan een prachtig binnenmeer. Na een uurtje gebridged te hebben in het zonnetje aan boord, zijn we naar het restaurant gegaan waar we uitstekend gegeten hebben. Alles bij elkaar een gezellige en enerverende dag.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.