Dag van vertrek

België, Brussel

Op veler verzoek heb ik mij laten overhalen tot het schrijven van een blog. Ontzettend leuk dat er zoveel interesse is in onze reis naar de Dominicaanse Republiek! Ik zal proberen om jullie, samen met mijn reisgenoten, zo goed mogelijk op de hoogte te houden van onze avonturen.

De stichting Bocas Sanas is opgericht in 2008 door Cristina Doorman. Zij is tandheelkundige en afkomstig uit de Dominicaanse republiek. Samen met haar man (Frans Doorman) en de andere bestuursleden van Bocas Sanas, zorgen zij voor de organisatie van deze stichting. Het doel van de stichting is het bevorderen van de mondgezondheid van de jeugd in het noorden van de Dominicaanse Republiek, op het platteland van de provincie Puerto Plata. Dit gebeurt niet alleen met zo'n twee-weekse reis, zoals wij nu gaan doen, maar ook door ervoor te zorgen dat de omstandigheden op de scholen aanwezig zijn om te kunnen tandenpoetsen. Zo wordt er bijvoorbeeld aan schoolpoetsinstallaties gewerkt, waar kinderen dagelijks hun tanden kunnen poetsen. Ook is er bewustwording van toeristen die scholen bezoeken, om alternatieven te bevorderen voor het verspreiden van snoep. Daarnaast vindt er nazorg plaats: aanvullende voorlichting en controle van het gebruik van de poetsinstallaties en tandenborstels, zodanig dat de ouders en kinderen uiteindelijk zelfstandig de mondzorg verbeteren. Kijk voor meer informatie op: http://www.bocas-sanas.com/ of https://www.facebook.com/BocasSanas/ . Donaties zijn van harte welkom op rekeningnummer 557260612 t.n.v. Stichting Bocas Sanas Holanda Maimón.

Wij zullen de komende twee weken doorbrengen met een team van 13 mensen:
Cristina - mondhygiëniste (voorzitter)
Agatha - mondhgyiëniste (secretaris)
Melany - mondhygiëniste
Simone - mondhygiëniste
Minke - assistente
Tiny - sterilisatie
Ilse - tandarts
Lisette - tandarts
Nathalie - tandarts
Nico - tandarts
Madelon - tolk
Andrea - tolk
Frans - tolk

Agatha heeft ons het werkschema verstuurd, daartoe behoren een aantal schooltjes die je kunt vinden in het kaartje op de foto, maar ook wat andere scholen. Hierover later meer uiteraard. We zullen overnachten Bij Frans en Cristina. Dit zal zijn op een landgoed, genaamd Dream View Estate (www.dreamview-estate.info ). Hier hebben Frans en Cristina een huis, het andere huis zullen wij met elkaar delen.

Vandaag zullen wij vertrekken naar Brussel, alwaar we morgenochtend zullen vertrekken. Ik ga gauw mijn laatste spullen inpakken en mezelf klaarmaken voor de reis. We hebben er heel veel zin in!

Groetjes,

Lisette (Minke en Nico)

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Tjonge , tjonge. Wat een onderneming !! Heel veel succes gewenst van mij en Trix. We houden jullie in de gaten: ♔ kroon op jullie werk. Jullie eerste donatie is binnen. Groetjes , Willem-Jan en Trix .

Willem-Jan Vermeulen 2019-02-02 13:15:55

Wat ben jij een lieve tandarts Willem-Jan! Hartelijk dank en groetjes aan Trix!

Lisette 2019-02-02 14:36:47

Leuk om jullie te volgen Lisette! Hopelijk een goede reis gehad,en ik kijk uit naar je volgende verslag. Groetjes Nienke

Nienke 2019-02-03 16:41:33

Veel plezier en succes toegewenst met dit bijzondere initiatief! Maak er een mooie tijd van met elkaar. Groetjes, Ben

Ben Cuperus 2019-02-04 17:03:33

Prachtig initiatief! Succes allemaal daar!

Marieke Kloosterman 2019-02-05 08:49:51

Uit jullie foto's spreekt een geweldige teamgeest. Leuk ook foto's te zien van de omgeving. Die foto met die vaste apparatuur kon ik niet helemaal plaatsen en dan nog met de extractietang in actie?? Succes met jullie geweldige werk voor deze mensen!

Aad van der Werf 2019-02-11 21:31:22

Hahaha ja Aad heel scherp! Dat jongetje wilde graag op 'Drake' lijken. De brackets zijn geplaatst bij één of andere tattooshop voor 10 euro en hadden totaal geen functie, behalve esthetisch. Wel had hij bergen plaque en een hele grote caviteit in de 26. Zodanig dat deze niet meer te redden was. We hebben hem uiteraard ook heel erg op het hart gedrukt om de brackets te laten verwijderen, maar of hij dat gaat doen???

bocassanas2019 2019-02-11 22:33:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.