Estes Park; Rocky Mountains National Park

Verenigde Staten, Grand Junction

We vertrekken vroeg vanuit Cheyenne Wyoming, richting het stadje Estes Park. Het ligt prachtig in een dal van de Rocky Mountains. Het was een warme dag en als we in de Rockies aankomen is de hemel boven de bergtoppen pikzwart. Onweer op komst. Als het ergste achter de rug is rijden we het park in.Het regent nog wat na dus geen wandeling maar een autorit door de Rockies tot aan Alpine Point waar we vanuit de warmte ineens in de sneeuw terecht komen, soms tot wel een meter hoog. De temperatuur is met zo"n 20 graden gedaald hier hoog in de mountains maar het levert wel weer andere, mooie plaatjes op.
Estes Park blijkt een gezellig stadje waar veel te doen is, we lopen wat rond, eten bij een italiaan en duiken nog even een bar in voor een paar Margharita's.

De volgende dag worden we wakker met een strakblauwe lucht en snel oplopende temperaturen. We gaan de Rockies weer in en lopen een mooi trail. Daarna gaan we picknicken op een mooi plekje waar chipmunks bedelen om brood. We zien veel dieren die dag, elanden, rendieren, herten. Op de mooiste momenten, als ze praktisch naast je lopen lukt het uiteraard nooit op tijd een foto te kunnen maken..
We dalen af naar Bear Lake en nog een ander meertje waar bevers zitten in het riviertje. We zijn het er helemaal over eens dat de noordelijk gelegen parken net zo mooi zijn als de wat zuidelijker gelegen nationaalparken zoals Grand Canyon. Alsof je de hele dag in een ansichtkaart zit-:)

We zoeken de italiaan en de bar nog maar eens op. Morgen vertrekken we naar Grand Junction, Colorado en van daaruit naar Moab, Utah waar we Canyonlands en Arches zullen bezoeken.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wederom een leuk verslag om te lezen. Zijn die grote bomen omgevallen door de wolkbreuk.? Jullie hebben een zeer afwisselende vakantie. Zowel in natuur, bezichtigingen,eten en weer. Geniet ze. Veel groetjes van Bert en Marion.

Marion 2017-06-09 09:19:56

Prachtige natuur!!! Zoe is Amerika! Veer doen weer nuij ideëen op veur 'n volgende reis :) Ammezeert uuch nog!

Betsy 2017-06-09 09:47:51

Wat mooi om te lezen. En wat een temperatuur verschillen. Jullie doen heel veel nieuwe indrukken op en vele mooie herinneringen.

Marjo 2017-06-09 10:13:26

Hoi Jos en Nathalie, Wat zijn jullie weer een prachtig mooie reis aan het maken, geniet er heerlijk van!

Nicole 2017-06-09 11:02:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.