Rondreis Borneo

Maleisië, Kuching

Na 2 uur vliegen komen we aan in Kuching. Wat een rustge stad vergeleken met Kuala Lumpur.
Met een local bootje met visser Ali varen we voor 1 uur en een bedrag van 15 ringit ( 3 euro) totaal over de Sarawak rivier en zien verschillende huisjes die op palen staan in het water.
Dit heeft zoveel sfeer meer dan de toeristische boottaxi die 20 ringit per persoon rekend.
'S-avonds heerlijk gegeten bij localrestaurant Topspot. Dit restaurant bevindt zich op de bovenste etage van een parkeergarage.
Verwacht geen ambiance....iedereen zit gewoon op plastic kuipstoeltjes in de openlucht maar het eten is voortreffelijk. Alles vers van de pers om het maar zo te zeggen.

We gaan naar het Bakopark ten noorden van Kuching aan de Zuid-Chinese Zee. het is ongeveer een half uurtje tot 3 kwartier rijden.
Het is zwaar bewolkt en we hebben de regenponcho's bij ons.
Aangekomen gaan we met onze gids Edgar naar een klein motorbootje en doen onze reddingsvesten aan, waar we heen gaan kun je niet met aan auto komen. Heerlijk....een eigen bootje met gids !
Edgar verteld ons onderweg alles over de dieren die we onderweg tegen komen. Zo zien we eerst een paar baardzwijnen, een vliegende hond, silverleafmonkey's, prachtige vlinders, 2 groene vipers (groene slangen) en tenslotte waar dit gebied bekend omstaat de probiscus(neus)apen. De mannetjes maken harde brommende geluiden.
Dan voelen we de eerste regendruppels, het is warm en klam, dus een welkome afwisseling. Gelukkig is de bui ook zo weer over.
Dan nemen we de klim omhoog, best heftig, gelukkig hebben we onze trackingsandalen aan want het is best glibberig in de jungle.
Via de wortels van de bomen klimmen we met handen en voeten, letterlijk, omhoog. pfff....dit is wel effe afzien...zweetdruppels lopen langs je lichaam.
We gaan af en toe via een krakmikkig trappetje hoger en hoger en zien onderweg verschillende boomsoortenen termietennesten.
Maar goed dat we flessen water bij ons hebben en dat we ons van te voren goed ingesmeerd hebben met deet.
Uiteindelijk komen we aan bij een baai met aan weerszijden prachtige rotspartijen en palmbomen.
Bij het strand nemen we ons ingepakte lunch en laten de voeten afkoelen in zee. We nemen dezelfde route weer terug en onderweg stopt de boot zodat we dolfijnen , donkerbruin met ronde kop, konden bekijken.
Tegen 16.00 uur zijn we weer terug in ons hotel.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Echt weer een kippenvel moment....zooooooo mooi.

anita 2014-03-12 14:53:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.